Rederiet Costa Cruises må utsette jomfruturen til sitt nye LNG-drevne skip Costa Smeralda. Årsaken er forsinkelser hos Meyer Werft i Åbo, Finland. Skipets første 7-dagers Middelhavscruise starter nå fra Savona i Italia den 30. november 2019.

Costa Smeralda blir det første Costa Cruises-skipet som vil seile på flytende naturgass (LNG). På grunn av forsinkelser under byggingen klarer ikke verftet å levere skipet til avtalt dato. (bildekilder: costacrociere.it/related.dk)

Costa Cruises har nettopp fått beskjed om forsinkelsen. Dette betyr dessverre at alle flaggskipets planlagte innledende cruise og andre premiereaktiviteter må avlyses. Som en konsekvens av forsinkelsen går Costa Smeraldas første krysning nå fra Savona 30. november 2019.

Programmet for alle planlagte krysninger fra og med november og frem til april 2021 er imidlertid uendret: En uke i det vestlige Middelhavet med anløp i Savona (lørdag), Marseille (søndag), Barcelona (mandag), Palma på Mallorca (tirsdag), Civitavecchia (torsdag) og La Spezia (fredag).

– Vår førsteprioritet er alltid å gi gjestene våre en helt unik ferieopplevelse som overstige deres forventninger. Dessverre trenger Meyer Turku-verftet mer tid for å sikre at Costa Smeralda kan levere nettopp det. Det kan vi ikke gå på kompromiss med. Jeg vil samtidig understreke at Costa Smeralda er et helt nytt og innovativt prosjekt, både med tanke på teknologi og produkt. Særlig er bruken av LNG (naturgass)som energikilde, som vi var det første rederiet til å investere i, essensielt. Våre ambisjoner er å levere banebrytende, ansvarlig innovasjon ved markant å redusere klimautslipp og dermed sette en ny standard for hele cruiseindustrien. Vi beklager forsinkelsen på det sterkeste, og beklager de ulemper den får for gjestene som allerede har bestilt et cruise med Costa Smeralda i perioden frem til 30. november. Vi har i den forbindelse gjort vårt ytterste for å kunne tilby disse nye avreisedatoer, sier Neil Palomba som er toppsjef i Costa Cruises.

Rederiet er nå i gang med å informere gjester og reisebyråer som har bestilt en cruiseferie med Costa Smeralda før 30. november 2019.

Les også: Costa Cruises styrker satsingen på Middelhavet

I liket med sitt søsterskip Costa Toscana, som skal leveres i 2021, drives Costa Smeralda – både når skipet ligger til kai og er ute på havet – av flytende naturgass (LNG), verdens mest rentbrennende fossile drivstoffkilde.

Det minimerer skipenes klimaavtrykk markant. Introduksjonen av LNG fjerner også nærmest alle utslipp av svoveldioksid og svevestøv.

Costa Smeralda blir et utstillingsvindu for – og en hyllest til – det aller beste fra Italia. Alle dekk og offentlige områder er oppkalt etter og designet ut fra ikoniske, italienske steder.

Mat og vin som serveres om bord tar utgangspunkt i de aller beste italienske, kulinariske tradisjoner. Dette skjer i tett samarbeid med prestisjetunge partnere og leverandører.

Skipet har 11 ulike restauranter (blant annet en restaurant som er spesialdesignet for avslappende familiemiddager), 19 barer, et lekkert spa-område med 16 behandlingsrom, et badeland med flere vannsklier, 4 basseng og et område som er dedikert til barn hvor de kan møte venner på samme alder.

Costa Smeralda får også sitt helt egne museum: CoDe – Costa Design Museum, som er en hyllest til italiensk design.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer