Jamaicas nye vaksinasjonsgruppe for reiselivet lanserer regionale vaksinasjonsstasjoner rettet mot 170 000 reiselivsarbeidere over hele øya.

Jamaica Vaccine Drive - Covid-19 - Vaksinering - Reiselivsmedarbeidere
Jamaicas turistminister Hon. Edmund Bartlett med Clifton Reader, president Jamaica Hotel og Tourist Association møttes under vaksinasjonen av medarbeiderne ved Moon Palace Hotel i Ocho Rios (Bildekilde: JTB/USN)

Jamaica har opprettet en ny arbeidsvaksinasjonsgruppe for turisme som tar sikte på å lette administrasjonen av COVID-19-vaksinasjoner til alle reiselivsarbeidere på hele øya. Under ledelse av Jamaicas turistminister Hon. Edmund Bartlett, har innsatsstyrken organisert en rekke frivillige vaksinasjonsblitzer lokalisert på strategiske steder over hele øya. Initiativet tar sikte på å øke tilgangen til vaksinasjoner for Jamaicas reiselivsarbeidere, inkludert enkeltpersoner som jobber på hoteller, villaer og gjestehus, attraksjoner, flyplasser, cruisehavner, håndverksmarkeder samt transportoperatører.

Den nylig etablerte reiselivsvaksinasjonsgruppen har gjennomført en rekke møter de siste par ukene for å utvikle en omfattende vaksinasjonsstrategi for å nå målet om en fullt immunisert reiselivsstyrke.

– Immunisering av reiselivsarbeidere er avgjørende for å beskytte Jamaicas reiselivssektor og reisevaksinasjonsgruppen har jobbet hardt for å sikre at vi gjør det lettere for våre viktige arbeidere å få tilgang til vaksiner, sa minister Bartlett.

Jamaica Vaccine Drive - Covid-19 - Vaksinering - Reiselivsmedarbeidere
Turistminister Bartlett hilser på ansatte ved Moon Palace Hotel under Jamaica’s Tourism Vaccination Task Force. (Bildekilde: JTB/USN)

– Målet vårt er å sikre at alle 170 000 arbeidere som jobber i reiselivet i Jamaica blir vaksinert og beskyttet mot mulig senfølger som kan oppstå ved å pådra seg det dødelige COVID-19-viruset og dets varianter. Dette vaksinasjonsprogrammet som gjennomføres på hele øya vil hjelpe oss i å få gjenopprettet turistsektoren og med den også gjenopprettingen av hele landet, la han til.

Vaksinasjonsstasjoner for reiselivsmedarbeiderne begynte på The Jamaica Pegasus Hotel i Kingston 30. august og fortsatte på Sandals Negril 2. september og Moon Palace Hotel i Ocho Rios 3. september. Stedene for Montego Bay, Port Antonio og South Coast vil bli fastslått på en senere tidspunkt.

Andre foreslåtte steder for fremtidige vaksinasjonsaktiviteter for reiselivssektoren inkluderer Emancipation Park, Kingston; Harmony Beach Park, Montego Bay; Falmouth cruise havn; Treasure Beach, St. Elizabeth; og cruiseskiphavnen i Port Antonio.

Les flere nyheter og artikler om Jamaica HER

Jamaica Vaccine Drive - Covid-19 - Vaksinering - Reiselivsmedarbeidere
Jamaicas turistminister Hon. Edmund Bartlett møter Clifton Reader, president Jamaica Hotel and Tourist Association da de ansatte ved Moon Palace Hotel i Ocho Rios skulle vaksineres (Bildekilde: JTB/USN)

Kommentarer