CLIAs medlemmer vil frivillig og midlertidig stanse cruisetrafikk til og fra amerikanske havner i 30 dager, av hensyn til den pågående COVID-19 situasjonen.

Tallin - cruisebåter - ferjer - 2012
Cruiseskip utenfor Tallinn i Estland (©otoerres)

– Dette er en ekstraordinær situasjon. Vår bransje har tatt ansvar for å beskytte folkehelsen i mer enn 50 år, veiledet av det amerikanske folkehelseinstituttet. Vi er stolt over å ha levert flotte ferieopplevelser for gjester, i tillegg meningsfulle jobber for et stort antall ansatte. Dette har vært en utfordrende tid. Vi håper at denne beslutningen vil gjøre oss i stand til å se fremover og komme tilbake til det normale så snart som mulig, sa Kelly Craighead, administrerende direktør i CLIA. 

Den midlertidige suspensjonen trer i kraft 14. mars 2020 klokken 12.00 EST. CLIAs medlemmer er opptatt av en sikker og jevn retur av de som for tiden er ombord og blir berørt.

– Vi tar ikke lett på denne beslutningen, og vi ønsker å understreke at vi setter menneskeliv først, sa Adam Goldstein, CLIAs globale styreleder.

– Fremover samarbeider vi med det amerikanske folkehelseinstituttet og andre for å forberede oss på gjenopptakelse av seilinger når det er passende”. 

MSC Musica - Venezia - 2006
MSC Musica ved rederiets terminal i Venezia (©otoerres)

– Cruisenæringen er opptatt av et godt samarbeid med myndighetene, særlig når vi nå står overfor nye restriksjoner og suspensjoner over hele Europa. Cruisenæringen følger anbefalinger og retningslinjer fra norske myndigheter løpende og lojalt, sa Tor Christian Sletner, vice president i CLIA Europe.

Gjester som blir påvirket av denne avgjørelsen, oppfordres til å kontakte reisebyråene eller cruiseselskapene direkte.

Flere relaterte saker finner du HERHER, HER og HER

Kommentarer