Tre personer pådro seg alvorlige skader og måtte fraktes til sjukehus etter at de ble evakuert fra cruiseskipet Viking Sky. Søndag morgen var 463 av 1373 evakuert med helikopter fra skipet, som ble rammet av motorstopp på havstykket Hustadvika mellom Molde og Kristiansund. Ni andre personer måtte evakueres fra et lasteskip som fikk motorstopp i det samme området.

Viking Ocean Cruises første skip – og Viking Sky`s søsterskip, Viking Star under jomfruturen i mai 2015 (photo: ©otoerres)

Tre personer – en kvinne i 90 årsalderen og to menn i 70 årene ble alvorlig skadet under evakueringen fra cruiseskipet Viking Sky i Hustadvika lørdag. De tre er nå sendt til sjukehus i Bergen og Kristiansund. Totalt 10 passasjerer skal så langt være skadet under evakueringen.

Evakueringen må skje med helikopter på grunn av de vanskelige værforholdene med sterk vind og opptil åtte meter høye bølger i området.
Skipets livbåter kan ikke brukes og to redningsskøyter som deltok i aksjonen måtte gjøre vendereis på grunn av uværet.

Det er vanskelige værforhold i området, noe som gjør at evakueringen tar tid da passasjerene må heises opp fra Viking Sky. Værforholdene umuliggjør bruk av livbåter og redningsskøyter.

Søndag morgen var 463 personer reddet i land fra cruiseskipet. Det er fremdeles over 900 ombord i skipet og redningsaksjonen vil fortsette utover dagen.

De evakuerte blir transportert til hoteller i Molde, Ålesund og Kristiansund.

Viking Sky var underveis fra Tromsø til Stavanger da det ved 14-tiden lørdag ettermiddag fikk motorproblemer og mistet fremdriften på Hustadvika – et av de mest beryktede havstykkene langs norskekysten.

Viking Sky er et forholdsvis nytt cruiseskip – levert i 2017 fra verftet Fincantieri i Ancona, Italia. Det er 227 meter langt, 30 meter bredt og måler vel 47.000 tonn. Skipet tilhører norskeide Viking Ocean Cruises og har hjemmehavn i Bergen

Flere saker om Viking Ocean Cruises finner du HER

kilder: nrk.no, tv2.no, vg.no, dagbladet.no

Kommentarer