Ethiopian Airlines øker antall avganger mellom Oslo og Addis Abeba. Fra den 25. juni blir det daglige avganger mellom de to hovedstedene. Flyselskapet startet med fire ukentlige rundturer for drøyt to år siden og har på rekordtid bygget seg opp til daglige flyvninger.

Kvinner utgjør 35 prosent av alle ansatte i Ethiopian Airlines. Under kvinnedagen 8. mars i 2019 sendte selskapet et rent “kvinnefly” til Oslo ! (Foto: Ethiopian Airlines)

Mye av suksessen til Ethiopian Airlines i Norge kan nok ha sammenheng med selskapets moderne og unge flåte, konkurransedyktige priser og bekveme avreisetidspunkt. På ruten Oslo – Addis Abeba er det vanligvis en Boeing 787 Dreamliner som brukes.

Salgssjef i Norge, Thomas C. Hellem, sier at å øke på Oslo Lufthavn er et naturlig steg i selskapets ambisiøse vekstplaner.

– Etter tre år på det norske markedet merker vi at interessen for Afrika som en turistdestinasjon vokser i rekordfart. Vi har til og med begynt å se at bedrifter legger event, incentivreiser og firmaturer til Afrika”

Dette mener han er grunnet avreise og ankomsttidene til Ethiopian Airlines som gjør det mulig å reise på en langhelg til Afrika med en hel bedrift og kun å ta fri fra jobb en eller to dager.

– Afrika er fortsatt et uoppdaget kontinent for mange med uante muligheter vi gleder oss til å se utviklingen av, avslutter salgssjefen.

Ethiopian Airlines Boeing 787 “Dreamliner” på Oslo lufthavn (foto: ©otoerres)

Større flyplass

Samtidig som Ethiopian Airlines øker i Norge har de også gjort store forbedringer på selskapets knutepunkt i Addis Abeba.

En ny passasjerterminal som tilbyr det nyeste av teknologi, sikkerhetssystemer og effektive løsninger for å sjekke inn selv, ble åpnet i 2019. En enda større del med taxfree butikker og flere gode spisesteder vil trolig åpnes iløpet av inneværende år.

Snorklipping av Etiopias statsminister Abiy Ahmed (til v) da den nye passasjerterminalen på Bole internasjonale flyplass ble åpnet i januar 2019 (bilderkilder: msl/ethiopianairlines.no)

Fredsprisvinneren er stolt av landets ikon

Etiopias statsminister Abiy Ahmed, som i desember mottok Nobels Fredspris for innsatsen han har hatt i stabiliseringen av forholdet mellom Etiopia og Eritrea samt regionen som en helhet, løftet frem flyselskapet som landets viktigste ikon.

– Ethiopian Airlines er vår nasjonale stolthet og står frem som et spesielt ikon blant våre selskaper som bærer vårt navn, Etiopia, og vårt nasjonale flagg, sa Ahmed i sin åpningstale ved innvielsen av den nye flyplassen i 2019.

Les også: Etiopias nye flyplass er Afrikas knutepunkt (januar 2019)

Nytt luksushotell

I tillegg til utvidelsen av flyplassen har flyselskapet også åpnet et helt nytt hotell, Ethiopian Skylight Hotel, som blir viktig for reisende med Ethiopian Airlines.

Nettsidene til Ethiopian Skylight Hotel finner du HER

Flyselskapets Area Manager i Norge, Mussie Fitehamlak, peker på at det nye hotellet er viktig for at Addis Abeba kan fungere som knutepunkt for alle reiser til Afrika og som et flott utgangspunkt om man vil legge et par dager til Etiopia før man reiser videre til sin endestasjon.

Ambisiøse planer fremover

Fitehamlak forteller videre at Afrikas største flyselskap har satt seg store mål for årene fremover.

– Med denne økte frekvensen ønsker vi å fortsette vår ferd til å bli det naturlige valget for alle som reiser til Afrika”.

Ethiopian Airlines ble stiftet for 75 år siden, og har i dag har en flåte på 126 fly og flyr for tiden til 127 internasjonale passasjer- og fraktdestinasjoner – deriblant over 60 i Afrika. I 2018 ble flyplassen i Addis Abeba den viktigste huben, eller knutepunktet, for all flytrafikk til Afrika.

Flere saker om Ethiopian Airlines finner du HER

Om Ethiopian

Ethiopian Airlines er det største og raskest voksende flyselskapet i Afrika og del av Star Alliance. Siden selskapet ble etablert i 1946, flyr de i dag til 62 destinasjoner i Afrika i tillegg til 127 ulike destinasjoner verden over.

Ethiopian Airlines har kontinentets mest moderne flyflåte som består av 126 cargo- og passasjerfly, i tillegg til nesten 50 nye fly i bestilling. Ethiopian Airlines har mottatt en rekke utmerkelser og priser, og ble for tredje gang på rad gang kåret til Afrikas beste flyselskap i 2019 og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Les mer om Ethiopian Airlines på selskapets nettsider som du finner HER

Kommentarer