Kjøkkensjef Daniel Andreas Lind på Thon Hotel Nordlys i Bodø tok førsteplass i konkurransen Arktisk Kokk 2018.  – Etter å ha kommet på en andreplass i fjor under Arktisk Kokk klarte jeg ikke å la det bli med det. Jeg ville ikke gi meg før jeg klarte å ta førsteplassen. I år klarte jeg det. Det var en fantastisk deilig følelse å vinne i år! Nå er det godt å være ferdig med treningen og konkurransen for å gjøre Thon Hotel Nordlys klar for en hektisk sesong, sier Lind.

Daniel Andreas Lind jobber som kjøkkensjef ved Thon Hotel Nordlys i Bodø. (Foto: thonhotels.no)

Konkurransen Arktisk Kokk arrangeres av Arktisk Meny og skal stimulere til bruk av arktiske råvarer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å lage nye og spennende retter.

– Daniel har gjort en kjempeinnsats og har vært med på å posisjonere Thon Hotel Nordlys på matkartet i nord. Han er en stor inspirasjon for resten av hotellene våre og er en fantastisk dyktig kokk, sier F&B Manager, Arne Marius Berg.

Spennende vinnermeny

Vinnermenyen til Lind besto blant annet av speket & sotet laks med gresskarpuré, syrlig grønnkål og vårløk. Tørrhengt entrecote med brent purreløk fylt med potetkrem tilsmakt oksefett, potetkrisp, langtidsbakt sellerirot og syrlig rødbete og puré. Til dessert lagde Daniel Andreas sjokoladeganaché med blant annet solbær-cremeux, multebær-Madeleines med hvit sjokolade og kesam-is.

Konkurransen Arktisk Kokk har vært arrangert i 18 år. Deltagerne består av kokker med arbeidssted i Nord-Norge, Svalbard eller på Hurtigruten. Førstepremien er en gavesjekk til en matfaglig reise eller opplevelse til en verdi av 15.000 kroner.

Les mer om Thon Hotel Nordlys HER

Kommentarer