Fjord Lines LNG-drevne ferje MS Bergensfjord ble kåret til “Årets skip” i Danmark under Danish Maritime Fairs 2014. Det var første gang denne prisen ble delt ut.

MS Bergensfjord ved kai i Stavanger (foto: ©otoerres)

Gert Balling som er Fjord Line`s direktør i Danmark, sier at kåringen er en annerkjennelse av den milliardinvesteringen som ligger bak utviklingen av MS Bergensfjord og søsterskipet MS Stavangerfjord.

– Utviklingen av MS Bergensfjord har kostet 1,2 milliarder kroner og med en så massiv investering har det stor betydning at bransjen anerkjenner at vi har løst utfordringen med de nye svovelkrav som trer i kraft fra 2015. Ikke alene er ferjen en av de mest miljøvennlige i verden, den gir også passasjerene en fantastisk seilopplevelse, fordi den er bygget som et flytende luksushotell, sier Gert Balling.

Fra et av maskinrommene ombord i MS Bergensfjord (©otoerres)

MS Bergensfjord trafikkerer daglig rutene Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Stavanger-Bergen. Skipet seiler utelukkende på LNG, hvilket reduserer NOx-utslippene med 92 prosent i forhold til konvensjonelle skipsmotorer drevet av tungolje.

Dessuten elimineres svovelutslippene fullstendig da utslippet av partikler reduseres med 98 prosent.

En av kahyttene ombord i MS Bergensfjord (foto: ©otoerres)

Cruisefergen har 300 komfortable standardkahytter og luksuøse suiter, samt en gourmetrestaurant og en Havana Cigar Klub. MS Bergensfjord kan romme 1.500 passasjerer og 600 personbiler.

I april ble søsterskibet MS Stavangerfjord hedret med skipsbransjens Oscar i kategoriene “beste skipsdesign” og største LNG-ferje” ved Ferry Shipping Conference 14.

MS Bergensfjord på vei inn mot Bergen  (foto: ©otoerres)

Kommentarer