Utlendinger som eier sommerhus i Danmark kan reise inn i landet fra og med mandag den 25. mai. Det ble klart etter at partilederne i Folketinget onsdag kveld ble enige om å lette på de restriksjonene, som ble innført under utbruddet av coronapandemien.

Partiene i det danske Folketinget ble like før midnatt enige om en ny avtale om gjenåpning av landet etter coronakrisen. Bildet er fra Ebeltoft Bugt med halvøya Mols i bakgrunnen (Arkivbilde: ©otoerres)

Partilederne i det danske Folketinget ble like før midnatt onsdag kveld enige om å utvide fase 2 i gjenåpningen av landet, melder dansk TV2.

Det betyr blant annet lettelser i de strenge innreiserestriksjonene som ble innført under coronautbrudet i mars. Fra den 25. mai kan utlendinger som eier sommerhus i Danmark igjen reise inn og ut av landet. Det samme gjelder kjærester og besteforeldre, samt forretningsfolk.

Les også: Danmark stenger grensene (mars 2020)

Den danske regjeringen skal – ifølge avtalen, innen den 29. mai legge frem en plan for “en kontrollert og gradvis gjenåpning av sommerhusturismen, som er sundhetsmessig forsvarlig, og som gir turistbransjen klarhet”

Den nye avtalen innebærer også at museer, teatre, kinoer og zoologiske hager får åpne straks, mens elevene i den videregående skolen skal vende tilbake til klasserommene og at muntlige eksamener vil bli avholdt før sommeren.

Nattklubber, barer og diskoteker med servering om natten må fremdeles holde stengt. Det samme gjelder innendørs sportsarrangementer og foreningsaktiviteter som i forveien ikke har hatt lov til å åpne, fortsatt må holde stengt.

Det vil lagt frem en fullstendig plan for gjenåpning av idrettslige og sportslige aktiviteter innen den 8. juni.

Det fysiske tilstedeværelsen i offentlig sektor gjenopptas i det meste av Danmark, dog ikke i Region Hovedstaden (København) og Region Sjælland.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer