Fredag 1. mai var det sesongåpning på Fonna Glacier Ski Resort i Hardanger. Sommerskisenteret på Folgefonna ble før åpningen nedringt av nordmenn som savner å ha ski på beina. Det lover godt for kommende sommersesong.

Sommerskisenteret på Folgefonna - Fonna Glacier Ski Resort - Hardanger
Rekordstore snømengder på Folgefonna dette året – hele 15 meter mot “bare” åtte meter i 2019) (Foto: Julius Braathen)

– Responsen har vært helt enorm. At vi endelig får lov til å åpne, er veldig bra både for oss og resten av reiselivet i Hardanger, sier Michael Iversen, daglig leder i Fonna Glacier Ski Resort.

Rekordmye snø

Med rekordmye snø (15 meter mot åtte meter i 2019) og nytt velkomstsenter på breen, lå alt til rette for en kanonsesong på Folgefonna. Etter koronautbruddet, så det imidlertid mørkere ut for Iversen og kollegene.

Les også: Her er det flere meter snø (april 2019)

Vei - brøytekanter - Sommerskisenteret på Folgefonna - Fonna Glacier Ski Resort - Hardanger
Det er vanvittig mye snø på Folgefonna i år. Her ser dere brøytekanten på veien opp mot isbreen. (Foto: Julius Braathen)

Det var lenge uvisst når, og om, skisenteret kunne åpne, men nå har de endelig fått den gledelige tillatelsen fra Ullensvang kommune.

Ifølge Iversen ringes han ned nordmenn som ikke har fått stått nok på ski i vinter. 

– Veldig mange har gitt signaler om at de ønsker å besøke oss både nå og i sommer. Inntektene fra internasjonale turister vil etter alt sannsynlighet bortfalle, og da er det veldig gledelig at så mange nordmenn vil oppleve sommerski på Folgefonna, sier den daglige lederen i en pressemelding.

Skisenteret er i dialog med kommunen og skal sørge for nødvendige smitterverntiltak. Blant annet kan det bare være maks 300 personer i anlegget, én og én i heisen samtidig og alle skikort må bestilles på forhånd.

Fyrtårnprosjekt gir flere muligheter

De håper dog de kan ta imot flere gjester fram mot åpningen av det nye velkomstsenteret på breen. Bygget, som blir blant de største reiselivsikonene i Hardanger, skal blant annet inneholde restaurant, informasjonssenter og kurs- & møtelokaler.

– Når velkomstsenteret åpnes i juni, kommer Folgefonna til å bli et mye mer attraktivt reisemål. Da får vi tilbud som passer for mange ulike målgrupper – ikke bare skiinteresserte, sier Iversen.

Velkomstsenter - Sommerskisenteret på Folgefonna - Fonna Glacier Ski Resort - Hardanger
Det nye velkomstsenteret på Folgefonna åpner i juni. (Foto: Julius Braathen)

Han får støtte av Sjur Vågen i Visit Hardangerfjord – destinasjonsselskapet i Hardanger-regionen. Han omtaler Folgefonna som en unik opplevelse og oppfordrer nordmenn til å turen i sommer.

– Fonna er blant de fremste opplevelsene i Hardanger og Norden. Dagens turister er interessert i unike opplevelser og urørt natur. Folk kommer verden rundt for å oppleve dette, og nå har nordmenn en gyllen mulighet til å støtte det lokale reiselivet og få en unik opplevelse med på kjøpet”.

Sommerskisenteret på Folgefonna - Fonna Glacier Ski Resort - Hardanger
Daglig leder Michael Iversen (Foto: Julius Braathen)

Faktaboks:

  • Fonna Glacier Ski Resort er et sommerskisenter på isbreen Folgefonna i Hardanger.
  • Skisenteret startet for sesongen 01. mai og vil holde åpent hver helg framover.
  • Nytt velkomstsenter åpner 01. juni.

Nettsidene til sommerskisenteret Fonna Glacier Ski Resort, Folgefonna Nasjonalpark, Visit Hardangerfjord, samt Visit Sunnhordland finner du HER, HER,  HER og HER

Kommentarer