Ingen kjenner Dubai så godt som de som bor der. Her er de lokales egne anbefalinger slik at du kan oppdage byens skjulte skatter og oppleve den lokale kulturen.

Familie på Black Palace Beach i Dubai (©Copyright Katarina Premfors 2017)

En hemmelig strand midt i byen

Strender er langt fra mangelvare langs Dubais kystlinje, og ikke to av dem er like. Black Palace Beach er perfekt for alle som er på utkikk etter en roligere – og mindre kjent – strandopplevelse. Stranden, som ligger langs Al Sufouh Street mellom Dubai Marina og Burj Al Arab, er offentlig og tilgjengelig for alle, men til tross for den ideelle plasseringen er det en av byens skjulte skatter, hvorfra man også kan nyte en fantastisk solnedgang over Palm Jumeirah.

Les mer HER

Fra kryddersouken i Old Dubai (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Shopping i souken

Uansett om man er på jakt etter et stykke lokal kultur eller tradisjonelle søtsaker, finner man det i Old Dubai. Her ligger de tradisjonelle arabiske soukene, som fortsatt spiller en stor rolle i de lokales daglige liv og innkjøp. Uansett om det er gullsouken, tekstilsouken eller kryddersouken du skal i, anbefales det å reise på tvers over Dubai Creek med en såkalt «abra» – en tradisjonell båt som man kan reise med for kun 1 AED (ca. 2 kroner) per billett.

Les mer HER og HER

Dubai Creek kan krysses med en såkalt «abra» (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Tradisjonell helgebrunch

Konseptet «helgebrunch» har en spesiell plass i hjertet til Dubais innbyggere. Arbeidsuken går fra søndag til torsdag, og helgen startes derfor ofte med brunchbuffé om fredagen sammen med venner og familie. Brunchen finnes i alle størrelser og former, fra festmenyer og store begivenheter med aktiviteter for barna til mer avslappede og intime spiseopplevelser. Fredag er den tradisjonelle brunchdagen i Dubai, men flere steder serveres det også helgebrunch om lørdagen. Her kan du få inspirasjon og oversikt over de mange tilbudene: Mr and Mrs Brunch.

Les mer HER

Al Reef Bakery (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Lokal kaffe og kaker

På det populære Al Reef Bakery i Satwa-området kan du pleie smaksløkene med hjemmelagde søtsaker og bakervarer som for eksempel baklava, knafe, maamoul og kaak.

Karak chai på Filli Cafe (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Tidligere ble de søte kakene som oftest skyllet ned med «gawha», arabisk kaffe, men den nye stjernen på Dubais kafehimmel er den indiske masala-teen, også kjent som «karak chai». Karak chai består av sort te, melk, sukker og indisk krydder og serveres blant annet hos FiLLi Tea & Café på Kite Beach.

Les mer HER og HER 

Les også: Utendørs idretts- og treningsaktiviteter i Dubai - Tre familievennlige opplevelser i Dubai - Ny selfie-vennlig attraksjon i Dubai

Les mer om Dubai HER — Les flere nyheter om Dubai HER

Shopping i Old Dubai (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Fra Dubai`s gamleby Al Fahidi (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Al Fahidi gamlebyen i Dubai (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Kommentarer