En ny studie gjort av Egencia viser hvilke destinasjoner som er de mest populære for forretningsreisende. To av de topp tre destinasjonene er i Europa.

Egencia®, forretningsreiser fra Expedia Group™ har utarbeidet en global studie som viser de 20 mest populære destinasjonene for forretningsreisende.

Studien viser at New York for fjerde år på rad er den mest populære destinasjonen for forretningsreiser i verden, etterfulgt av London.

London var den mest populære destinasjonen i 2014, men tallene tyder på at New York vil beholde sin posisjon i tiden fremover. Det ble foretatt 10 prosent flere bookinger til New York enn til London i første halvår i år.

To av de topp tre destinasjonene er i Europa

Etter London er det Paris som er den tredje mest populære destinasjonen. Antallet flybookinger til den franske hovedstaden har økt med hele 25 prosent fra 2016 til 2018 og i den første halvdelen av 2018 økte antallet reiser med 30 prosent.

London og Paris er de to eneste europeiske destinasjonene på listen.

– Dette kan være et tegn på at Paris befester sin posisjon som en europeisk forretningsreise-hub. Ser vi videre nedover på listen, er det noe overraskende at det ikke er noen tyske byer blant de 20 mest populære destinasjonene, sier Carl Moltzau, Director of Account Management, Egencia Norge.

Det er Asia og Nord-Amerika som dominererer listen. Med sju destinasjoner hver på listen, kaprer de til sammen 14 av 20 plasser.

Stor global vekst i antall forretningsreiser

Mellom januar 2014 og 1. desember 2018 økte antallet forretningsreiser med nesten 110 prosent globalt. I løpet av den samme perioden økte bookingene til New York med mer enn 120 prosent, til London med nesten 80 prosent og til Paris med nesten 120 prosent.

Singapore er destinasjonen som har den største økningen. Her har antallet bookinger økt med mer enn 160 prosent i løpet av de fem siste årene.

Studien er basert på flybookinger mellom 1. januar 2014 og 1. desember 2018. Dataene inkluderer bookinger gjort av små, mellomstore og internasjonale selskaper fra over 60 ulike land.

Slik ser hele topp 20-listen ut:

 1. New York
 2. London
 3. Paris
 4. Shanghai
 5. Toronto
 6. Singapore
 7. San Francisco
 8. Hong Kong
 9. Tokyo
 10. Chicago
 11. Dubai
 12. Mexico City
 13. Boston
 14. Montreal
 15. Beijing
 16. Los Angeles
 17. Mumba
 18. Sao Paulo
 19. Casablanca
 20. Seoul

Egencia har også laget en byguide som inneholder flere av disse toppdestinasjonene for forretningsreisende. Den finnes HER

Kommentarer