Europeiske Reiseforsikring velger nå å dekke avbestillinger av innenlandsreiser som følge av pålagt smittekarantene i perioden fra 1. januar 2021 og ut april i år.

Tørresdal - Vats - Vindafjord - Ryfylke
Europeiske Reiseforsikring går utenfor egne vilkår og utvider til også å dekke avbestillinger av innenlandsreiser grunnet pålagt smittekarantene. Bildet er fra Tørresdal i Vats – rundt 40 kilometer øst for Haugesund (foto: ©otoerres)

– Smittesituasjonen i Norge nå kan føre til at mange av kundene våre ikke får reist på planlagt påskeferie grunnet smittekarantene. Akkurat på samme måte som mange opplevde det samme i vinterferien. Derfor går vi nå utenfor egne vilkår og bidrar ekstra i en tøff og uforutsigbar periode, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring.

Andreas Bibow Handeland - kommunikasjonsrådgiver - If - Europeiske Reiseforsikring
Andreas Bibow Handeland (Foto: Benjamin A. Ward/If)

– Reiseforsikringen har hele tiden vært gyldig her i Norge til tross for UDs reiseråd i utlandet. Kundene har derfor fått dekket avbestilling grunnet akutt sykdom eller skade som normalt. Men nå er det flere nordmenn som blir plassert i ufrivillig, myndighetspålagt karantene – uten at de kan noe som helst for det, fortsetter han.

Går utenfor egne vilkår – utvider dekningen

Europeiske Reiseforsikring utvider nå forsikringsdekningen til å omfatte avbestilling av reiser innenlands, dersom du på avreisedagen er i karantene pålagt av myndighetene og kan dokumentere dette.

– Denne utvidelsen i dekningen vil være gjeldende frem til og med 30. april, samt ha tilbakevirkende kraft til 1. januar 2021. Dette inkluderer både vinter- og påskeferien, så jeg vil tro mange kunder setter stor pris på dette. Så håper vi smittesituasjonen er bedre ved inngangen til mai, og at langt flere nordmenn er vaksinert, sier Handeland.

– Det er viktig at kundene tar kontakt med reisearrangør eller flyselskap for ombooking eller avbestilling først, slik at vi vet hva kunden sitter igjen med av utgifter selv, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If Skadeforsikring.

Når dekkes avbestilling som følge av karantene?

  • Dersom smittesporingsteam/kommune pålegger deg karantene
  • Dersom én av flere på en familieforsikring blir pålagt karantene
  • Dersom din eneste reiseledsager får pålagt karantene
  • Dersom du er den eneste i et reisefølge som ikke er pålagt karantene
  • Dersom du har bedriftsforsikring og må avbestille tjenestereise grunnet pålagt karantene.

Når dekkes ikke avbestilling som følge av karantene?

  • Dersom du er i ikke-pålagt/dokumenterbar karantene (eks. venter på prøvesvar etter en selvpålagt test)
  • Dersom du må i innreisekarantene etter utenlandsopphold
  • Dersom du holder deg hjemme grunnet frykt for smitte

Flere relaterte artikler finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer