nextjet montasje - artic airlinkDen 12. januar 2015 starter Arctic Airlink opp sine “Nordkalottflyginger” mellom Tromsø, Luleå og Uleåborg (Oulu) . De tre universitetsbyene i Nord-Norge, Nord-Finland og Nord-Sverige får gjennom denne flyruten direkte kontakt med hverandre.

Nextjet vil fly ruten med en 33 seters Saab 340 (nextjet.se)

Nextjet vil fly ruten for Artic Airlink med en 33 seters Saab 340 (nextjet.se)

– Det er av stor betydning for framtidig vekst og utvikling av våre regioner at vi har et flytilbud øst-vest som gir mobilitet og konkurransekraft for næringslivet, og nyskapende reisemuligheter for folk flest, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Dette er også meget godt nytt for store arrangementer i januar i Tromsø, som Tromsø Internasjonale Filmfestival og Arctic Frontiers, som gjennom dette åpner for nye besøkende fra de to nabolandene. Oppstarten sammenfaller nemlig med disse begivenhetene.

Kabinen på NextJets Saab 340 (nextJet.se)

Kabinen på NextJets Saab 340 (nextJet.se)

Endelig kan det også presenteres en ferdig tidstabell som er lagt opp for både næring og ferie/fritid i tre land, med muligheter for korrespondanser i og utenfor landsdelen.

Flytypen som skal brukes på ruten er en Saab 340 med plass til 33 passasjerer.

Prestbakmo er også tilfreds med at ruten betjenes med et fly med trykkabin, og av den svenske flyoperatøren Nextjet.

Den engasjerte dataspill-gründeren Kim Daniel Arthur fra Tromsø er en av de som ønsker flyruten velkommen. Han ser meget positivt på et tettere samarbeid med spesielt Oulu-miljøene, og er svært begeistret over mulighetene som åpner seg med flyruta mellom Tromsø- Luleå og Uleåborg (Oulu).

– Med Arctic Airlink vil samarbeidet tidsmessig bli mye lettere over landegrensene og mellom regionene. I Oulu er spillmiljøet svært interaktivt og Tromsø har mye å lære fra dem. Tilgjengelig personell med spisskompetanse innen IT gjør at både vi og andre fremover kan rekruttere dyktige fagfolk for eksempel fra Finland, sier Kim Daniel Arthur.

To av NextJet`s stewardesser (nextjet.se)

To av NextJet`s stewardesser (nextjet.se)

Arctic Airlink kommer til å ha trafikk fem dager i uken. Dette muliggjør arbeidspendling og tidstabellen er tilpasset korrespondanser videre mellom Stockholm Arlanda, Umeå samt Pajala og Luleå og for videre reisende i Tromsø til Oslo, Hammerfest, Kirkenes, Bodø, Svalbard, Murmansk og Arkhangelsk. Fra Oulu er det mulig å fly videre til Helsingfors.

Billettsalget har åpnet og billettene kan bestilles på på arcticairlink.no og hos ditt lokale reisebyrå. For reiser regelmessig finnes også mulighet til å bestille buntbilletter som gjør det enda lettere å fly enkelt, praktisk og kostnadseffektivt mellom destinasjonene.

Åpningstilbud:

  • Tromsø-Oulu fra 1190 svenske kroner (SEK) tur/retur
  • Uleåborg (Oulu)-Luleå fra 790 SEK tur/retur
  • Uleåborg (Oulu)-Tromsø fra 1190 SEK tur/retur
  • Luleå-Uleåborg (Oulu) fra 790 SEK tur/retur
  • Luleå-Tromsø fra 1190 SEK tur/retur
  • Tromsø-Luleå fra 1190 SEK tur/retur
  • Tromsø-Uleåborg (Oulu) fra 1190 SEK tur/retur

Book billettene frem til 26. desember 2014. Reis mellom: 12. jan- 28. feb. 2015
Kampanjepriser er inkl. skatter og avgifter.

Kampanjepriser er kun tillgjengelig på arcticairlink.no og på /.se/.fi/.com
Kampanjekode: ARCTIC. Begrenset antall plasser gjeleder på utvalgte avganger.
Se bookingssiden for eksakte priser for din reise. Alle priser er oppgitt i SEK — svenske kroner.

Kommentarer