Den Dominikanske republikk har lansert en plan for tiltak som skal gjenreise turismen, med fokus på helse og trygghet. Planen ble presentert av president Luis Abinader Corona, og målet er å sikre at landet blir en trygg turistdestinasjon også i fremtiden.

Playa Rincón - Den Dominikanske republikk
Playa Rincón ligger rundt 200 kilometer nordøst for hovedstaden Santo Domingo (foto: godominicanrepublic.com)

Planen for en ansvarlig gjenreisning av turismen som en følge av Covid-19, vil fokusere på å helse, velvære og trygghet for de besøkende, samtidig som den retter seg mot en bærekraftig utvikling for turistnæringen.

– Vårt mål er å redusere den negative effekten av Covid-19 pandemien og legge til rette for en ansvarlig gjenreising som prioriterer helse, utvikling av potensielle jobbmuligheter og økonomisk vekst, samt markedsfører en fortsatt bærekraftig og ansvarlig utvikling av denne sektoren, sier president Luis Abinader Corona som selv leder arbeidet med gjenreisingsplanen.

Den nye administrasjonen har allerede hatt møter med Association of Hotels and Tourism of Dominican Republic (ASONAHORES) for bedre å forstå turistenes og næringens behov og vurderinger.

– Vi er fokusert på videre vekst og utvikling av denne sektoren, samtidig som vi er opptatt av landets gode rykte, sier turistminister David Collado.

– Vi er overbevist om at vi i fellesskap vil overvinne utfordringene som pandemien har skapt og sikre at Den Dominikanske Republikk skal fortsette å være et førstevalg blant destinasjoner i regionen for internasjonale besøkende. Dette gjelder enten de kommer hit på ferie, på forretningsreise, for å vurdere investeringsmuligheter eller for å vende tilbake til sitt foretrukne annet hjem”.

Regjeringens plan legger til rette for en rekke mål som skal sikre kontroll med helse og trygghet for lokalbefolkningen og besøkende. Disse målene vil omfatte nye og internasjonale sertifiseringer og helseprotokoller som gjelder for hele næringen, inkludert restauranter og barer.

Målene omfatter blant annet:

  • I løpet av september starter hurtigtester av et tilfeldig utvalg ankommende turister, som diagnosetesting av pust med tanke på Covid-19. Når dette er på plass, vil kravet til negativ Covid-19 test før avreise bortfalle, men dette kravet er fortsatt gyldig inntil videre.
  • Sosial distanse og bruk av masker vil være et obligatorisk krav for alle besøkende under oppholdet.
  • Alle turister som oppholder seg på et hotell vil bli tilbudt en midlertidig reiseforsikring som dekker nødsituasjoner, telemedisin, eventuelt forlenget opphold og ombookingskostnader om nødvendig ved påvist smitte. Denne forsikringen vil bli tilbudt gratis frem til desember 2020 og den dekkes 100 % av dominikanske myndigheter.
  • En sanitærstasjon vil bli installert for å sikre at hotellansatte oppholder seg mest mulig innenfor fasilitetene til bedriften. Alle bedrifter vil opprette systemer for effektiv håndtering av helseproblemer, sammen med leverandører, spesialister og ansatte. Sistnevnte vil bli testet jevnlig og det blir etablert en spesiell protokoll for å komme inn på og ut fra bedriften.
  • Arbeidsbestemmelser vil bli iverksatt for å redusere og minimalisere risikoen for ansatte. Myndighetene opplyser at denne protokollen er under utarbeidelse og vil bli sertifisert av World Travel and Tourism Council i samarbeid med Safe Travels og Veritas, som begge er verdensledende når det gjelder sertifisering innen denne sektoren.

Et nytt organ i form av et turistråd, ledet av landets president og administrert av landets turistminister, vil ha ansvaret for gjennomføring av planen.

Institusjoner og organisasjoner som har dirkete innvirkning på verdikjeden innen turisme, vil inngå i rådet, vil kontinuerlig vurdere følgene og effektiviteten av de ulike tiltakene og iverksette korrigerende aktiviteter om nødvendig.

En kommunikasjonsaktivitet vil følge, ved bruk av alle kanaler, kontaktpunkter og allierte, for å gjøre turister over hele verden oppmerksomme på at Den Dominikanske Republikk er et trygt reisemål.

Kommunikasjonsplanen omfatter opplæring, spesifikt materiale, kontinuerlige oppdateringer og søkedatabaser for optimalisering av effekten.

Les mer om Den Dominikanske republikk HER – Les flere nyheter om Den Dominikanske republikk HER og HER

Kommentarer