Den Dominikanske republikk, en av de store reisenyhetene dette året, har mange strenger å spille på. Vakre strender, fjellområder med flott utsikt, frodige daler og endeløse steppeområder. I tillegg til dette, finner du et pulserende byliv, med folk som finner det naturlig å “gå bananas” på dansegulvet. Dette landet på øya Hispaniola — den mest geografisk varierte i Antillene og den nest største øya i Karibien — tiltrekker seg i økende grad besøkende på jakt etter en annerledes luksusferie.

I dette karibiske ferielandet, begrenser ikke luksusferier seg til gourmet-måltider og massasje på stranda. Med overdådige overnattingssteder, golf i verdensklasse, sportsfiske, shopping på høyeste nivå og et utmerket natteliv, er dette landet fylt med opplevelsesmuligheter for reisende på jakt etter ferier som gir maksimalt velvære i vinter. (fotokilde: godominicanrepublic.com)

Dominikanerne er stolte av at deres land er den ledende destinasjonen når det gjelder luksusreiser, og de fleste vektlegger den vakre naturen og de gjestfrie menneskene som landets største fortrinn.

Les også: Mer enn sol, sand og vann

Som besøkende, kan du være sikker på å få en avslappende ferie og vende tilbake med ny energy. Dete gjelder enten du tilbringer tiden på en av våre flotte golfbaner, eller du tar utfordringen med en tur til Constanxa-fjellene I det sentrale høyfjellsområdet, niter livet på en badedestinasjon langs en av strendene på den nordlige kysten, eller du lønsker å utforske det pulserende bylivet I Santo Domingo; uansett finner du lett din perfekte ferie.

Les også: – Jag är sugen på mer av Dominikanska republiken”

Bo som i en drøm

Spekteret av overnattingstilbud omfatter alt fra verdensberømte boutique-hoteller til strålende all inclusive resorts. Destinasjoner for strandferie, som Punta Cana og Puerto Plata, er i første rekke stedene med all inclusive resorts, omgitt av frodige palmetrær og blått hav, en form for destinasjonsferie som passer godt for store grupper, som familier og reisende med begrensede budsjetter.

Spa og velvære (fotokilde: godominicanrepublic.com)

Mange resorts tilbyr også spa-fasiliteter, med varmebad, badstu og massasje, kroppspleie og skjønnhetsbehandling. Særlig i Punta Cana vil du også finne et antall luksuriøse boutique-hoteller, der velvære og behandling, blant annet med varme stener, inngår i menyen. I tillegg til dette, tilbyr mange steder også yoga-klasser og spennende undervisning i matlaging, og på flere av stedene kan du velge å bo i din egen separate luksusvilla.

Enhver golfers drøm

Den Dominikanske republikk er enhver golfers drøm, med varmt vær hele året, et vakkert og variert landskap, med turkise bølger som et bakteppe. De fleste golfbanene ligger på østkysten, nær Punta Cana, og de har vunnet en rekke priser for sitt banedesign, i regi av personer som Jack Niclaus, Pete Dye, Gary Player, Tom Fazio og Robert Trent Jones. Punta Cana har vært vertskap for PGA Champions Tour ved flere anledninger.

Cayo Levantado Samana (fotokilde: godominicanrepublic.com)

Sportsfiskere finner også mange tilbud på et høyt nivå — ikke minst havfiske på store dyp. Langs den nordlige kysten kan du få både blue marlin, sverdfisk og barrarcuda på kroken. De beste forholdene for fisking finner du i området rundt Punta Cana, hvor du kan kontakte spesielle operatører, og der turneringer gjennom hele året tiltrekker seg både profesjonelle og hobbyfiskere.

Les også: Den Dominikanske republikk kåret til beste golfdestinasjon

Den kongelige sportsgrenen polo, tiltrekker også reisende til Den Dominikanske republikk, og ved noen av de mest esklusive resorts ved La Romana, Punta Cana og Santo Domingo, finner du alle nødvendige fasiliteter.

En bit av Den Dominikanske republikk

De motebevisste og shoppingentusiaster vil heller ikke kjede seg. I de største shoppingsentrene, finner du navn som Bulgari, Louis Vuitton og Swarovski, og nær sagt overalt kan du finne unike håndverksprodukter og smykker, f.eks. den helt spesielle Larimar-steinen, som bare finnes i Den Dominikanske Republikk.

Glem heller ikke de mange kvalitetsproduktene som kan nytes under besøket i Den Dominikanske republikk og som dessuten kan tas med hjem; kaffe, kakao, rum og sigarer.

Les mer om sigarproduksjonen i Den Dominikanske republikk HER 

Les også: Besøk verdens ledende sigarland; Den Dominikanske Republikk

Fra den årlige “Procigar Festivalen” som starter i Punta Cana i februar (godominicanrepublic.com)

Når solen går ned, åpner nye muligheter seg. Spanish-American Academy of Gastronomy har proklamert Dominikanske republikk som det kulinariske senter i Karibbien.

Les også: Den Dominikanske republikk kåret til Karibiens kulinariske hovedstad

Det dominikanskje kjøkken er påvirket av spanske mattradisjoner, i tillegg til tradisjoner fra de innfødte Taino-indianerne, med påvirkning fra afrikansk matlaging. Tilsammen gir dette en spennende blanding basert på de tre kulturene som dagens Dominikanske republikk har sitt utspring i.

Også andre kulturer har hatt en større eller mindre påvirkning på dominikanske mattradisjoner. Og i noen av de lokale rettene finner du innslag fra Asia og fra innvandrere fra Antillene.

Les også: UNESCO-utmerkelse til Dominikanske Republikk

Etter middag fortsetter festen på utendørs terrasser, vinbarer og klubber med internasjonale DJ´s.

Både hovedstaden Santo Domingo og andre større byer har lokaler for et stort spekter av konserter, der både lokale og internasjonale artister opptrer, med et stort repertoar som spenner fra opera til merengue.

Også ved strandresortene finner du et stort tilbud av musikk og andre former for underholdning — en flott måte å avslutte dagen på etter å ha tilbrakt noen timer på stranda, i fjellene, på golfbanen eller på spa.

Les mer om Den Dominikanske republikk HER  – Les flere saker om Den Dominikanske republikk HER

På luksus boutique hotell i Den Dominikanske republikk (fotokilde: godominicanrepublic.com)

Kommentarer