Den Dominikanske Rom-festivalen  fokuserer på denne populære drikken, som er en av landets viktigste eksportartikler.

Dominican Rum Festival (godominicanrepublic.com)

Den aller første Dominican Rum festival  ble arrangert i juli 2018 i Puerto Plata, i den populære regionen på den nordlige kysten av Dominikanske Republikk, i et område som kalles “Puntilla Park”, ved strandveien i byen.

Målet med festivalen er  å fremheve rom-produktene av topp kvalitet som produseres i Dominikanske Republikk. I tillegg til rom-smaking, fristes det også med konserter, workshops, seminarer og velsmakende mat.

I likhet med flere andre land i Karibien, har Dominikanske Republikk en lang og stolt tradisjon når det gjelder rom, som de har produsert i århundrer.

Selv om rom i dag produseres mange steder over hele verden, ble den oppfunnet på plantasjer der det ble dyrket sukkerrør i Karibien så langt tilbake som i det 17. århundre.  Siden den gang, har rom gått fra seier til seier over hele verden, og den er også veldig populær i Skandinavia. Den senere tids oppblomstring av cocktail-tradisjonen har også hjulpet med å bringe økt fokus på rom av god kvalitet.

I dag er de to fremste produsentene av kvalitetsrom i Dominikanske Republikk, Brugal fra Puerto Plata og Barcelo fra Santo Domingo, blant toppselgerne på verdensbasis.

Du kan enten drikke rom på samme måte som du drikker god cognac, eller som en hovedingrediens i populære drinker som Mojito, Daiquiry eller Dark´n stormy.

Fra Puerto Plata i Den Dominikanske republikk (godominicanrepublic.com)

Rom-smaking og velsmakende mat

På en reise til Dominikanske republikk er det flere muligheter for besøk hos rom-produsenter, som viser deg hele produksjonsprosessen fra sukkerrør til ferdig rom på flaske, og nær sagt overalt er det selvsagt også muligheter for å smake de edle dråpene. Spesiell oppmerksomhet er viet rom, som også er en av Den Dominikanske republikks viktigste eksportartikler.

Hvis du ønsker å vite mer om rommens historie, er det all grunn til også å legge turen innom hovedstaden Santo Domingo, der du kan se utstyret som ble brukt og hvordan drikken blir produsert på Museo del ron y la Cana rum museum.

Les mer på Dominican Rum festivals egne nettsider HER 

Les mer om Den Dominikanske republikk HER  – Les flere saker om Den Dominikanske republikk HER og HER

Kommentarer