Bangkok Art Biennale 2018 inviterer kunstnere fra hele verden til å skape samtidskunst med temaet «Beyond the Bliss». «Biennale» vil presentere samtidskunst på forskjellige historiske steder langs Chao Phraya-elven, Bangkok Art and Culture Centre og One Bangkok samt på andre offentlige steder. 75 internasjonale kunstnere er valgt ut til Biennale av det internasjonale kuratorlaget. Kunstmessen startet  den 19. oktober og vil holde dørene åpne frem til den 3. februar 2019.

Bangkok Art Biennale 2018 (BAB) (bildekilde: tourismthailand.org)

Helt siden det første arrangementet i Venezia i 1895 har forskjellige byer over hele verden deltatt i kunstutstillinger som gjentas annethvert år, såkalte «biennaler». Bangkok Art Biennale 2018 blir den første i Thailand, og den vil fronte byens arbeid for å bli et spennende reisemål for kunstinteresserte. Kunstmessen lar unge kunstnere få vise seg frem og videreutvikle sine kreative evner.

– Vi er så glade for alle kunstnerne kuratorlaget vårt har klart å samle sammen. Vi tror at Bangkok vil bli et yndet reisemål både for den thailandske og den internasjonale kunstverden, som får anledning til å dele en svært minneverdig opplevelse», sier Thapana Sirivadhanabhakdi, som er adm.dir. og president for ThaiBev og medgrunnlegger av Biennale.

Bangkok Art Biennale 2018 (BAB) (bildekilde: tourismthailand.org)

Temaet «Beyond the Bliss» inviterer kunstnere så vel som publikum til å oppleve dynamiske tolkninger av glede, velvære og «bliss» (lykksalighet). «Beyond Bliss» er en tilstand av verken lykke eller sorg. Noen kunstnere tolker bliss som en kombinasjon av oppstemthet og ro, mens andre presenterer mangelen på bliss som følge av lidelser, overlevelse, sorg og diskriminering. Templer, kulturbygg, elvebredder, kunstsentre, parker, undervisningssentre og varemagasiner danner bakteppet når kunstnerne skal materialisere tolkningene sine i kunstverk.

– Vi lever i en tilstand av frykt, protester og vrangforestillinger. Vi har invitert utvalgte kunstnere til å kommentere denne mangelen på bliss. Den er skapt som følge av politiske motsetninger, sykdom, forurensning og migrasjon. Bliss er en samtidig og flyktig opplevelse som kunstnerne vil tolke og formidle i ulike varianter og med ulik intensitet», sier professor dr. Apinan Poshyananda, kunstnerisk direktør og øverste leder for Bangkok Art Biennale.

Dr. Apinan Poshyananda (bildekilde: tourismthailand.org)

Bangkok Art Biennale 2018 vil sette Bangkok på kartet som en verdensby innen kunst og kultur og styrke verdens opplevelse av Thailand som et kulturelt reisemål.

 – Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum er begeistret for at denne messen skal arrangeres i Bangkok. Vi ser dette som en god mulighet til å presentere Bangkok som en rik inspirasjonskilde til kunst og kultur. Innbyggerne i Norden er opptatt av kunst og design, og dette store arrangementet gir nordiske besøkende en flott mulighet til å utforske en annen side av Thailand», sier Eurblarp Sriphiromya, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum.

Bangkok Art Biennale 2018 vil bli fulgt opp av tilsvarende arrangementer i 2020 og 2022.

Oversiktskart Bangkok Art Biennale 2018 (BAB). Klikk på bildet for større versjon (bildekilde: tourismthailand.org)

Nettsidene til Thailands turistkontor i Stockholm finner du HER — Flere saker om Thailand finner du HER

Bangkok Art Biennale 2018 (BAB) (bildekilde: tourismthailand.org)

Kommentarer