Det blir likevel nattog mellom Bergen og Oslo denne sommeren. – Ferieplanleggingen er for alvor i gang og stadig flere vil reise med Bergensbanen, noe vi er svært glade for, sier Arne Fosen som er konserndirektør for Vy tog.

Etterspørselen er nå så stor at Vy også kan sette opp tog om natten, i tillegg til flere tog på dagtid. Fra 29. juni vil nattogene mellom Oslo og Bergen derfor kjøre som vanlig. Nattogene åpner for bestilling fra midten av kommende uke.

Flere tog både natt og dag i juli

På Bergensbanen er det mange flotte destinasjoner underveis og når sommeren kommer er det dagtogene som fylles først.

– Vi har hele tiden fulgt utviklingen tett og gradvis økt tilbudet vårt, basert hvor mange som har reist med togene våre”.

– Derfor blir det fra juli, i tillegg til nattogene, flere avganger på dagtid for å sikre at vi har et godt tilbud i fellesferien, forteller Fosen.

Flåmsbana øker også til seks avganger fra juli og det settes opp et tog mellom Ål og Voss med ekstra plass til sykler for de som ønsker å sykle Rallarvegen i sommer.

– De som er på ferie, ønsker å se en av verdens flotteste togstrekninger og vi prioriterte derfor å øke kapasiteten på dagtid først når vi planla sommeren, forklarer Fosen.

Tilbudet på dagtid er også svært viktig for reiselivsnæringen langs strekningen.

– Vi har fortsatt plass til flere turister på dagtogene, som også er et godt og miljøvennlige tilbud. Samtidig kan de som skal på lengre reiser, sove seg over fjellet til enten Oslo eller Bergen fra 29. juni, sier Arne Fosen.

Jernbanedirektoratet er orientert om at Vy setter opp nattogene igjen.

Kjøp billett på forhånd i sommer

– Fra 12. mars forsvant kundegrunnlaget så og si over natten. Nå er trafikken gradvis på vei tilbake og vi øker tilbudet vårt i takt med etterspørselen”.

– Samtidig er det verdt å merke seg at vi fortsatt kjører med 50 prosent av alle setene avstengt, slik at vi kan følge viktige råd om å holde avstand og legge til rette for trygge og gode reiser med toget i sommer, understreker Fosen.

Det gjør også at togene fylles fortere enn om man hadde kjørt med alle setene for salg.

– Derfor er det også viktig at alle som skal reise med oss kjøper billetten sin på forhånd, slik at vi har godt oversikt over hvor mange som vil reise med oss, understreker Vy togs konserndirektør.

Les også: Vy skal fortsatt kjøre togene på Bergensbanen (desember 2019) – Hvem skal kjøre togene på Bergensbanen ? (desember 2019)

Kommentarer