To av ti nordmenn skal til utlandet i høstferien. Norges største reiseforsikringsselskap følger myndighetene og gir gyldig forsikring i alle land uten reiseråd.

Strand -solnelgang - Familie - Europeiske
Det globale reiserådet oppheves. Europeiske Reiseforsikring og If gir gyldig reiseforsikring til alle land som ikke omfattes av reiseråd, men er samtidig tydelige på forholdsreglene de reisende bør ta. (Foto: If/Europeiske Reiseforsikring)

UDs globale reiseråd oppheves 1. oktober. I praksis vil dette si at nordmenn kan reise til alle land uten reiseråd med gyldig forsikring. 

– Dette er en gledens dag! Endelig kan reiselystne nordmenn igjen skape nye ferieminner i utlandet, med gyldig reiseforsikring i ryggen, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

Andreas Bibow Handeland - If Korsikring - Europeiske reiseforsikring
Andreas Bibow Handeland (Foto: If)

– Samtidig er det viktig at de reisende har i bakhodet at verden fortsatt ikke er slik den var før pandemien. Lokale regler og restriksjoner kan setter kjepper i hjulene, og det er fortsatt en uavklart smittesituasjon flere steder der ute, sier Handeland.

To av ti utenlands i høstferien

En undersøkelse YouGov gjennomførte for Europeiske Reiseforsikring i forrige uke viser at to av ti nordmenn skal utenlands i høstferien, og at halvparten av disse skal utenfor Norden.

– Dette tallet viser at reiseaktiviteten er i ferd med å ta seg skikkelig opp, og nå som reiserådet er opphevet i etterkant av undersøkelsen kan tallet fort bli høyere, sier Handeland.

– Derfor er det ekstra viktig for oss å informere kundene om at de bør sette seg godt inn i situasjonen på reisemålet. Ingen ønsker at en reise skal bli ødelagt som følge av at man støter på regler eller restriksjoner man burde kjent til på forhånd, sier Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER, HER, HER og HER

Kommentarer