Stockholm byr ikke bare på prektige, historiske bygninger og et levende kulturliv. I ”Nordens Venezia” har det siden våren 2017 også ligget en ny hotellsensasjon: At Six på Brunkebergstorg 6. Her treffes nøye utvalgt kunst og elegant design, ekstravagant livsstil og eksklusiv service. Og gjestene møtes av armaturer og dusjer fra AXOR som har levert produkter for badene på byens nye toppadresse.

Hotel At Six, Stockholm. Bad med utsikt i presidentsuiten – og et frittstående kararmatur fra kolleksjonen AXOR Citterio. Designerne valgte håndkleholdere fra tilbehørsprogrammet AXOR Universal Accessoires.(Bildekilde: At Six)

Raffinert eleganse

Inntil nylig var Brunkebergstorg et forsømt område. Den rolige gaten få hundre meter fra Stockholms energiske shoppingområder var i beste fall interessant for fans av moderne arkitektur. I nabolaget finner man nemlig Riksbankhuset og Kulturhuset som ble bygd på 60- og 70-årene av den berømte svenske arkitekten Peter Celsing.

På 1800-tallet var det tidligere handelskvarteret stedet å være og bli sett for byens jetsettere, så området har fått renessanse med åpningen av de to innovative hotellene At Six og Hobo. Lifestyle-hotellet Hobo henvender seg til de unge, kreative gjestene, mens det elegante At Six er den nye møteplassen for forretningsfolk og byens turister som legger vekt på komfort og interesserer seg for kunst og design.

– At Six er en ny hotellopplevelse i Stockholm – skreddersydd for den luksusreisende,” sier direktør Jennie Hahmann Håkanson.

– Vårt motto er raffinert eleganse. Dermed kreerer vi et hotell som både er en oase og en scene. At Six skal være byens nye hotspot.”

Les også: Magisk åpningsfest for At Six, Hobo og TAK (video)

At Six Facade (bildkälla: hotelatsix.com)

 

Art-hotell med internasjonalt renommé

At Six er en del av Nordic Hotels & Resorts og drives av Petter Stordalen som mediene har gitt den uoffisielle tittelen ”Hotellindustriens rockstjerne”.

Tidligere museumsdirektør Sune Nordgren er ansvarlig for hotellets kombinasjon av elegant design, internasjonal kunst og svensk tradisjon. Han har innredet hotellet med kunstverk av bl.a. dansk-islandske Olafur Eliasson, engelske Tacita Dean, hollandske Marijke van Warmerdam og den spanske skulptøren Jaume Plensa hvis imponerende marmorskulptur pryder trappen i lobbyen.

– Hotellgjestene blir kanskje imponert eller overraskede over vår kunst, men uansett vil de huske det unikke ved hotellet – og selvfølgelig komme igjen,” forklarer Sune Nordgren.

Kunst møter komfort

De 343 rommelige rommene og suitene med store panoramavinduer er også kunstferdig indredet av det internasjonale, London-baserte Universal Design Studio. Møbler og belysning av designere slik som Barber & Osgerby, Cassina, Areti og Rubn gjør rommene til en visuell fornøyelse som mikser harde, kalde materialer som fin marmor, sort stål og polert granitt med en blidere motpol i form av edle tresorter og naturlig lær.

Som kronen på verket byr restauranten Tak på øverste etasje på en fantastisk utsikt over byen og kjøkkensjef Frida Ronges svensk-japanske gastronomi. Fullendelsen av hotellets tilbud: Et 2 000 kvadratmeter stort møte- og eventområde, en vin- og en cocktailbar samt et bakeri.

Hotel At Six, Stockholm. Selv de minste rommene er romslige med sine 26 kvadratmeter. Panoramavinduer lar masse lys omfavne det stilfulle designet.(Bildekilde: At Six)

Luksuriøs badeopplevelse

På et hotell med de høyeste standardene stopper stil og komfort ikke ved baderomsdøren, og det vitner de valgte badproduktene om. De markante armaturene stammer fra italiensk designs gentleman: Antonio Citterio.

Tidløse former og et perfekt øye for samspillet mellom presise kanter og myke rundinger er hans kjennetegn. Med kolleksjonen AXOR Citterio siterer han nyklassisismen fra italiensk arkitektur i 1930-årene med vekselvirkninger mellom kantede og runde former. Med AXOR FinishPlus overflaten børstet bronse kommer de storslåtte flatene særlig til sin rett og utstråler en monumental eleganse som også kler presidentsuiten.

Her bader gjestene ikke bare med en panoramautsikt men også med det gulvstående AXOR Citterio kararmaturet. Og da det ikke er overlatt noe til tilfeldighetene på et high-end bad, er også tilbehørets overflate, design og materialer perfekt tilpasset: Med sine klare linjer og tidløse eleganse er håndkleholderne og hyllene fra AXOR Universal tilbehørsserien mer enn en dekorativ tøtsj – hver del er sitt eget mesterverk, naturligvis likeledes i en børstet bronseoverflate.

Les også: At Six blåser nytt liv i Brunkebergstorg

Les flere saker om Nordic Choice Hotels HER

Kommentarer