Små og store badegjester i Frognerbadet kan nå endelig ta det nye vannsklieanlegget i bruk. Anlegget, som består av tre separate sklieløp, ble åpnet mandag 22. juli, og er gratis for de som har innløst billett til badeanlegget.

Det nye vannsklieanlegget på Frognerbadet består av tre separate sklieløp. De tre skliene starter 10.5 meter over bakken, og lengden på skliene varierer mellom 110 og 114 meter. (Foto: Frøydis Skattum/ Kultur- og idrettsbygg)

– Dette er en skikkelig gladnyhet for alle som liker å kombinere vann med fart og moro. Vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass den siste godkjenningen fra Jernbanetilsynet. Og som et plaster på såret for de som synes de har ventet lenge på denne sommerattraksjonen, utvider vi åpningstiden med de tre første helgene i september, frem til Frognerbadet stenger 15. september, forteller byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap).

For våghalser og barn

Det nye sklieanlegget har to baneløp for de mest vågale, og et for mindre barn. De svingete sklieløpene starter 10.5 meter over bakken, og lengden varierer mellom 110 og 114 meter. 

Mens det gamle anlegget hadde et felles stoppebasseng, har det nye anlegget hvert sitt stoppebasseng. Dette gjør det tryggere å skli ved at man reduserer risikoen for eventuelle kollisjoner. Barnesklia får i tillegg eget trappeløp adskilt fra ungdom og voksne.

Byråd Rina Mariann Hansen var selv den første til å prøveskli anlegget.

– Dette er kjempegøy, mer fart enn den gamle sklia og ingen skjøter som gjør vondt i rumpa. Heldigvis er det flere uker igjen av sommeren å ha det morsomt på. Og med en billettpris på bare 25 kroner for de under 18 år inkludert bruk av vannskliene, kan jeg anbefale å legge inn et sommerbesøk på Frognerbadet, sier Hansen.

I tillegg til det nye vannsklieanlegget har det nærliggende området også fått et løft. Det er blant annet etablert en aktivitetsflate med ballplass.

Trygg vannsklieattraksjon

Arbeidene med sklia ble ferdig tidligere i juli, men har vært stengt for drift i påvente av godkjennelse fra Jernbanetilsynet, som er de som godkjenner sklier og berg- og dalbaner i Norge.

– Overordnet dreier det seg om sikkerhet for brukerne, og det må alltid gå foran. Vi har testet ferdig anlegget, og nå har vi også mottatt godkjennelsen fra Jernbanetilsynet. I dag gleder vi oss over at innbyggerne i Oslo og andre besøkende kan ta i bruk en helt ny og trygg vannsklieattraksjon i hovedstaden, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Fakta

  • Frognerbadet er et utendørs badeanlegg som tilbyr bade- og svømmemuligheter for publikum fra mai til september. Badeanlegget består av et 50-metersbasseng, småbarn- og barnebasseng, stupetårn og sklieanlegg.
  • De tre skliene starter 10.5 meter over bakken, og lengden på skliene varierer mellom 110 og 114 meter
  • Det nye sklieanlegget er gratis for Frognerbadets gjester
  • Bymiljøetaten drifter anlegget

Arbeidet med ny vannsklie har bestått av:

  • Nye fundamenter
  • Nye trappetårn
  • Tre nye sklier: Et til barn og to til ungdom/voksne med hvert sitt bremse- og landingsbasseng
  • Nytt bæresystem for skliene
  • Nytt renseanlegg
  • Ny pumpekum med tilkobling til spillvannsledning

Kommentarer