Polen er vodkaens fødested. Ifølge historiske kilder ble termen «vodka» først registrert og brukt i Polen. Det nye polske vodkamuseet kommer til å bli et helt unikt sted. Alle som kommer hit vil bli introdusert for Polens mange århundrers lange tradisjon for å lage aqua vitae, det opprinnelige navnet på vodka.

Skjermbilde av nettsidene til det nye polske vodkamuseet (kilde: muzeumpolskiejwodki.pl)

De besøkende vil gå inn i vodkaproduksjonens eksklusive verden og nyte de særpregede aromaene som lages i destillasjonsprosessen.  Ikke bare får de se produksjonsprosessen til vodkaen, men de får lære om historien til den polske vodkaen og vodkakulturen som den skapte.”

Museet, som er det første i sitt slag, ligger i hjertet av Warszawas gamle Praga-distrikt. Påvirkningen som denne tradisjonelle drikken har hatt på Polens historie vil bli vist ved hjelp av gamle kart, originale oppskrifter, interaktive utstillinger, presentasjoner og filmvisninger.

Plasseringen i det gamle Praga-distriktet i Warsawa er en måte å hylle Polens rike vodkatradisjon på. Et nygotisk vodkadestilleri, som senere fikk navnet Rektyfikacja Warszawska, ble bygget her på begynnelsen av 1900-tallet. 1920- og 1930-tallet var glanstiden til destilleriet. Det var i denne velstående perioden at de fine komposisjonene av mange klassiske vodkaer, som Wyborowa og Luksusowa, ble utviklet.

Les mer om Warszawa HER og om Polen HER

En av hovedattraksjonene til senteret er de sjarmerende gårdsplassene. Disse vil bli brukt til forestillinger og faste arrangementer, blant annet et marked for økologisk mat.

De besøkende kan velge blant 30 restauranter og kafeer, drevet av kokker i toppklasse. Denne smeltedigelen av kultur- og forbrukertilbud skal være et sted der moderne, urban trender møter gamle tradisjoner, der polske og utenlandske merkevarer tilbys side om side og der du finner både kjedebutikker og små utsalg av kunsthåndverk.

Moxy boutiquehotell som åpner høsten 2018, vil tilby 141 komfortable rom til besøkende som ønsker å tilbringe mer tid her.

Det polske vodkamuseets nettsider finner du HER, Facebooksidene HER og du kan lese mer om prosjektet HER 

Flere reisetips og saker om Polen finner du HER – Les også: Wroclaw kåret til Europas beste reisemål i 2018!

Kommentarer