Dubai er spesielt kjent for sine høye skyskrapere, store shoppingsentre og familievennlige hoteller. Ørkenmetropolen har likevel mye annet å by på, og antallet opplevelser og severdigheter øker konstant. Her har du 10 tips om ting du ikke bør gå glipp av i Dubai i 2017.

En av ørkenstatens eldste drømmer

Båttur i Dubai Creek (visitdubai.com)

Selv om Dubai Canal først ble innviet i november, er etableringen av en kanal som ligger i forlengelsen av Deira Creek og forener Persiabukten med forretningsstrøket Business Bay, en av ørkenstatens eldste drømmer.

Ideen om Dubai Canal ble unnfanget under den forhenværende sjeiken, Rashid bin Saeed Al Maktoum, og nå er kanalen endelig åpnet. Den nye kanalen markerer starten på et stort prosjekt som omfatter flere store nye shoppingsentre, parker, joggeløyper, boliger og hoteller. Allerede nå er kanalen verd et besøk for å nyte solnedgangen fra broen, hvorfra man også kan oppleve det kunstige fossefallet som bruser fra broens kant.

Les mer HER

Les også: Smak på hele verden i Dubai

Ny strandpromenade

Aftenstemning i Dubai (Bildekilde: visitdubai.com)

Den 11 kilometer lange strandpromenaden langs Dubais store palme — The Palm Jumeirah — ble innviet i slutten av november måned og er allerede blant Dubais mest populære steder.

Langs promenaden, som strekker seg fra hotellet Rixos på palmens ene side til One & Only The Palm på den andre, kan man ta en pause fra det pulserende storbylivet og nyte utsikten over vannet ved en av de 30 matvognene som blant annet serverer mat, ferskpresset juice og kaffe. I løpet av den nærmeste tiden åpner det enda flere matboder, kafeer og kiosker langs promenaden.

Outletby med inspirasjon fra UNESCO

I The Outlet Village, som ligger cirka 40 minutters kjøring fra Downtown, er det gode muligheter til å få stillet shoppetrangen uten å bruke opp hele feriebudsjettet.

Butikkene i The Outlet Village har et stort utvalg designerklær og -tilbehør fra merker som Armani, Lanvin, Calvin Klein, DKNY og Adidas til nedsatte priser. Og selv for de som ikke er interessert i shopping, er outletbyen verd et besøk: Bygningene er nemlig inspirert av den sjarmerende italienske fjellandsbyen San Gimignano, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer HER

Utforsk Dubais bydeler

Fra Dubai (Bildekilde: visitdubai.com)

Den populære hotellkjeden Rove, som har sine røtter i Dubai, har nettopp åpnet to nye hoteller i ørkenstaten. I tillegg til Roves første hotell i Downtown Dubai kan reisende nå også bo i Deira, som er kjent for sine mange markeder og souker, eller i Healthcare City, som er Dubais sunnhets- og velværeområde.

Rove tilbyr enkle og familievennlige værelser med moderne fasiliteter. Målet er å oppmuntre besøkende i Dubai til å utforske destinasjonens mange muligheter og oppleve de ulike bydelene. Derfor er alle de tre hotellene i kjeden anlagt i nærheten av en metrostasjon, slik at det skal være enkelt og bekvemt å komme seg rundt. På hotellets hjemmeside finner man tips og forslag til kulturelle opplevelser og restauranter i Dubai.

Les mer HER

Luksushotell med italiensk design

I området Dubai Culture Villa ved Dubai Creek har det åpnet et nytt hotell som til tross for den generelt høye standarden i Dubai er i en klasse helt for seg selv. Palazzo Versace er inspirert av 1500-tallets Italia og har 215 værelser samt 169 leiligheter som alle er utformet og dekorert av motehuset Versace.

Versace Hotel (visitdubai.com)

Blant hotellets fasiliteter finner du flere lagunebassenger og hager med forskjellige nivåer samt åtte ulike barer og restauranter — blant annet musikkbaren Q’s Bar and Lounge, som eies av den amerikanske musikeren Quincy Jones, som blant annet produserte Michael Jackson-albumet Thriller.

Les mer HER 

Les også: Sex lyxiga charterhotell i Dubai

Tropisk regnskog i hjertet av Dubai

I hjertet av Dubai finner du nå en innendørs regnskog med mer enn 3000 planter og dyr. The Green Planet, som stedet heter, er den første såkalte «biodomen» i Midtøsten. Stedet er oppdelt i fire nivåer som representerer de fire nivåene i regnskogen: helt oppe mellom tretoppene, over jorden, på jorden og under jorden/vannet.

The Green Planet (visitdubai.com)

I hagen kan man i tillegg til utallige tropiske planter blant annet møte sommerfugler, papegøyer, tukaner, dovendyr og insekter, mens man på de nederste nivåene finner krypdyr, frosker, fisk og skilpadder. Hagen har dessuten et 25 meter høyt tre som er det høyeste innendørstreet i verden.

Les mer HER

Sunn på den smarte måten

HAPI, Dubais populære, miljøvennlige og sunne nye kafé, er det verken rå mat eller veganske retter på menyen. HAPI er nemlig skapt ut fra en filosofi om at sunnhet ikke skal basere seg på begrensninger, men på et balansert kosthold og gode råvarer. Derfor har kafeen i tillegg til ferskpresset juice og salater også hjemmelaget suppe, steik og is på menyen. Med mottoet «Eat, Move, Play» har HAPI dessuten valgt å lage en parkour-bane og et yogalokale i samme bygning som kafeen.

Coasteren i Worlds Of Adventure (visitdubai.com)

Les mer HER

Les også: Jan-Tore fra Manger vant skreddersydd drømmereise til Dubai

Utendørskino på taket

Kinoen Vox Cinema i Galleria Mall har som første sted i De forente arabiske emirater etablert en utendørskino på shoppingsenterets tak. Her kan familier og par spise popkorn og se film under stjernehimmelen. Kinoen har dessuten inngått et samarbeid med den italienske restauranten Taste of Italy og konditoriet Home Bakery som gjør det mulig å nyte for eksempel pizza, pasta og kaker under filmen. Filmutvalget følger aktuelle premierer.

Les mer HER

Les også: «Inside-tips» om Dubais fornøyelsesparker

LEGOLAND® Water Park (Bildekilde: Legoland Dubai/Related.dk)

Regionens største temapark

I høst åpnet Dubai Parks and Resorts dørene for Midtøstens største temapark. Her kan både barn og voksne slå seg løs i de mange attraksjonene i LEGOLAND®, og deretter kjøle seg ned i badelandet LEGOLAND® Water Park.

Stedet omfatter i tillegg til de to LEGO®-parkene også MOTIONGATEâ„¢ — en Hollywood-inspirert temapark — og Bollywood Parksâ„¢, en park med forlystelser og attraksjoner som tar utgangspunkt i de største Bollywood-filmene.

I alt har Dubai Parks and Resorts nesten 100 attraksjoner samt et shoppingområde med 50 butikker og restauranter. Ved siden av parken ligger Lapitaâ„¢ Hotel, hvor karusellentusiaster kan overnatte i gåavstand til temaparkene. Dubai Parks and Resorts forventer dessuten å åpne Midtøstens første Six Flags-fornøyelsespark i samme område i 2019.

Les mer HER

Les også: Dubai får Midtøstens første LEGOLAND®

Verdens største innendørs fornøyelsespark

Smurfer i Dubai (bildekilde: visitdubai.com)

I tillegg til de mange utendørs fornøyelsesparkene kan Dubai også skryte av å ha verdens største innendørs fornøyelsespark, IMG Worlds of Adventure.

Her kan barn i alle aldre oppleve kjente figurer og universer som superheltene fra Marvel, tegneseriefigurene fra Cartoon Network og forhistoriske dinosaurer. I 2020 utvides parken med verdens største temapark, IMG World of Legends, som skal romme i alt ni forskjellige tematiserte områder fordelt på 185 000 kvadratmeter. De mange forlystelsene, vannskliene og showene inkluderer verdenskjente figurer som Pokemon, Teenage Mutant Ninja Turtles, Barbie, Byggmester Bob og Lokomotivet Thomas.

Les mer HER

Les mer om Dubai HER    Les flere nyheter om Dubai HER

 

 

Kommentarer