London er en yrende metropol med uendelige muligheter for deg som vil på storbytur til et sted som ikke er så langt unna Norge. Her er noen forslag til deg som tenker på storbytur til London.

London - Big Ben - Parlamentet - Londonbuss - Trafikk
To etasjes rød Londonbuss med Big Ben og Parlamentsbygningen i bakgrunnen (Photo by Aron Van de Pol on Unsplash)

Spis som en feinschmecker

London bugner av restauranter i øverste klasse. Det finnes så mange at det kan være vanskelig å bestemme seg. Vi anbefaler å unngå kjedene og heller ta turen til steder der du finner mange restauranter på samme sted.

Kingly Court i Soho kan skilte med en rekke gode restauranter for enhver smak, men om du er mer eventyrlysten kan både Camden Market og Box Park i Shoreditch friste med en rekke boder med førsteklasses mat.

Du burde også vurdere å ta turen til Borough Market om du vil ha nydelig mat til en billig penge. Der ligger blant annet Padella, et av Londons mest populære spisesteder. Husk at å spise ute hver dag fort kan bli dyrt, men at det finnes mange måter å gjøre det litt billigere på.

Besøk verdens beste museer

London er kjent for sin lange historie og byens museer bærer preg på dette. Enten du vil se kunst, naturhistorie, eller vitenskap kan du på Exhibition Road i Knightsbridge se alt på en gang. Om du heller vil se samtidskunst kan vi anbefale TATE Modern som ligger ved Bankside. Der har de en god blanding av utstillinger samt en av de beste utsiktene over Themsen og utover mot St Paul’s Katedralen.

Se en fotballkamp

London er kjent for å huse flere storlag i Premier League, med Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham og Crystal Palace alle innen rekkevidde fra byen.

Flere av lagene har hatt en spennende sesong så langt, og tippe-resultatene antyder at Chelsea ender blant topp fire. Uansett hvem du reiser med vil dette være en unik opplevelse, siden det er lite som kan matche stemningen på fotballkamp i England.

Bruk tuben for å komme deg rundt

Londons undergrunnsbane er både historisk og utrolig effektivt å bruke når du vil komme deg fra sted til sted. Man trenger ikke lenger kjøpe noen billett på forhånd, for alt man trenger å gjøre er å bruke sitt kontaktløse kort og så er man igjennom barrierene. Deres teknologi regner ut hva den billigste prisen er for alle reisene du tar i løpet av dagen.

Det eneste du bør være obs på er at tuben kan bli utrolig travel, i hvert fall på Central (rød), Northern (sort) og Picadilly (blå) linjene i løpet av rushtiden. Derfor kan det være lurt å planlegge en rekke aktiviteter i en del av byen om gangen for å slippe for mye reisetid i løpet av turen.

Besøk mikrobryggeri i London finnes det en rekke mikrobryggeri som du kanskje har hørt om allerede.

Hvis målet er å se en rekke gode bryggerier er det verdt å ta turen til Bermondsey, for der ligger bryggeriene på rekke og rad langs med toglinjene. Fra Bermondseystoppet på tuben har du både The Kernel Brewery og Southwark Brewing Company innen gangavstand, og en hel haug andre innen rekkevidde. De fleste av bryggeriene der har egne «taprooms» der de serverer sine egne øl til en billig penge i artige omgivelser.

London - Themsen - Tower Brigde
Themsen med Tower Brigde og London City`s skyline (Photo by Benjamin Davies on Unsplash)

Kommentarer