Mange trenger nye dekk til bilen nå som vinteren står for døren. – Årets vinterdekktest i NAF-magasinet Motor bekrefter den evige sannheten, nemlig at ingen dekk kan være best på alt. Underlaget du kjører på i det daglige bør være viktigste faktor for ditt dekkvalg, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

NAF - Motor - Dekktest 2020 -2021
Dekkene fra premium-merkene gjør det fortsatt best i Motors dekktest. (Foto: Niklas Carle)

NAF-magasinet Motor har i samarbeid med det ledende svenske bilmagasinet Vi Bilägare testet åtte piggdekk og åtte piggfrie dekk i dimensjonen 205/60 R16 på snø og is – og på tørr og våt asfalt.

– For å finne dekk som passer for din kjøring, er det viktig å se på resultatene for det underlaget du stort sett kjører på, rådgir Nils Sødal.

– Det er ikke gitt at dekkene som passer ditt behov er testvinneren, fortsetter han.

Sjekk mønsterdybden 

Kravet til mønsterdybde i vinterdekk er 3 millimeter. NAF anbefaler at du bytter når det er 4 millimeter igjen.

– Det er smart å måle mønsterdybden i dekkene i god tid før hjulskiftet må gjøres. Har dekkene 4 millimeter mønsterdybde, kjøp nye. Det er en billig livsforsikring, sier Nils Sødal.

Premiumdekkene er fremdeles sikrest

Blant de piggfrie dekkene er det noen spennende nykommere, men utfordrerne klarer ikke å vippe Continental av tronen. De vinner for tredje gang med sitt VikingContact 7-dekk.

Blant piggdekkene er en ny variant av fjors-vinneren Continental IceContact3. I årets test er det blant topp tre, men ikke best. Michelin stikker av med seieren blant piggdekkene.

De tre beste piggfrie dekkene:
  1.  Continental VikingContact 7 – 88 poeng
  2.  Nokian Hakkapeliitta R3 – 80 poeng
  3.  Goodyear Ultra Grip Ice2 – 79 poeng
De tre beste piggdekkene:
  1. Michelin X-Ice North 4 – 87 poeng
  2. Continental IceContact3 – 84 poeng
  3. Nokian Hakkapeliitta 9 – 84 poeng

Hele dekktesten kan du lese HER (ekstern lenke)

Kommentarer