Bali er på vei opp som hipt og trendy melder dansk reisebransje. Norsk reisebransje bekrefter samme trend i Norge. Bare hos Singapore Airlines er økningen i salget på over 30 prosent til den indonesiske paradisøya.

Henrik Hanevold er Singapore Airlines sin mann i Norge (SIA)

Henrik Hanevold er Singapore Airlines sin mann i Norge (SIA)

Reisemålet har forandret seg fra et hippieparadis til et sted som i stadig større grad tiltrekker seg reisende i alle aldre på jakt etter et reisemål i Sør-øst Asia med både “soul” og kvalitet.

– Bali er på vei oppover i Norge, og vi ser den samme trenden i Sverige og Danmark. Det kan virke som om Bali opplever en renessanse, forteller Henrik Hanevold, salgssjef for Singapore Airlines i Norge.

Ticket feriereiser bekrefter trenden.

– Sist vinter klatret Bali fra 38. plass til 19. plass på våre topplister. Også i sommeren vokste Bali mye, og vi ser en positiv tendens for vinteren, forteller Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

– Vi ser også at mange «gamle» Thailandfarere kan tenke seg noe annet enn det de vanligvis velger.

Hanevold i Singapore Airlines mener økningen skyldes flere faktorer og trekker fram bedre flyforbindelser som årsak nummer en til vekst i tillegg til øyas vakre natur, kulturopplevelser, god mat og hoteller av høy kvalitet. Alt til meget gode priser — sett med norske øyne.

Bali hele året

I følge bransjen er den typiske Bali-kunden ute etter den spirituelle og avslappende stemningen på øya. De ferierende til Bali kan gjerne deles inn i to grupper; de som er ute etter det avslappende, spirituelle og surfing og de som ønsker total avslapning på deilige hoteller. Samtidig ser bransjen at også stadig flere familier oppdager Bali som et barnevennlig reisemål, og at reisemål som Bali er i ferd med å bli helårs destinasjoner.

Ellen Wolff Andresen (ticket)

Ellen Wolff Andresen (ticket)

– Det er vel hele året som gjelder nå. Tidligere reiste man kun om vinteren for alle var så «redde» for regntiden. Men nå har nordmenn «oppdaget» at det faktisk ikke regner hele tiden og da er Østen attraktivt også om sommeren, forteller Ellen Wolff-Andresen i Ticket.

Indonesisk øyhopping

Stadig flere kombinerer også Bali med nærliggende øyer som Lombok og Java.

– Lombok kan minne om Bali for 20-30 år siden, mener Hanevold.

– Urørte Sumba Island, kulturelle Java og dykkerparadiset Gili Islands er andre spennende alternativer.

Forbindelsene fra Norge til Bali er gode. For eksempel flyr Singapore Airlines fem ganger daglig til Bali via Singapore. Gjennom datterselskapet Silk Air kan man velge mellom 13 destinasjoner i Indonesia. Grunnlaget er dermed lagt for øyhopping i et av Sørøst-Asias mest fascinerende og spennende land.

Eks priser (innhentet hos Ticket):

Reiseperiode: 1. — 10. november

  • Hotell: Sandara Boutique Beach Resort *****,
    Totalt pris fra kr 25.023,- for 2 personer

Reiseperiode: 1. — 15.12.16

  • Hotell: Novotel Bali Nusa Dua *****
    Total pris fra kr 32.141,- for 2 personer

Kommentarer