Helgeturer avlyses, middagsselskaper og fester utsettes og møter digitaliseres. Kan det kanskje nå passe med en liten digital utflukt? Da vil vi gjerne ta deg med på en digital tur til Tyskland! Bli med til Frankfurt, München, Berlin eller Stuttgart og få en liten smakebit på hva museer, konserthus og klubbscener byr på – og drøm deg bort til neste gang du kan fysisk besøke kulturreiselandet Tyskland.

Musikanter på teatertrappa i Weimar (©otoerres)

Kunst i Frankfurt – #StaydelAtHome

Städel Museum i Frankfurter en pioner når det kommer til digitalisering i kultur- og museumsbransjen. Museets kunstsamling omfatter verk fra mer enn 700 år europeisk kunst og kan ikke bare oppleves på museet, men også online. Her kan du utforske kunst fra blant annet renessansen, moderne tid og samtidskunst på mange forskjellige måter.

Prøv ut leker, «digitorials» –hvor du kan lære mer om utstillinger eller få en introduksjon til kunsthistorie–eller test ut tidsmaskinen som lar deg reise tilbake til museet på 1900-tallet. Du kan også bla deg gjennom verkene og lage deg en liste med favoritter som du vil se live på ditt neste besøk i Frankfurt.

Du kan også lytte til Städels podkast «Finding Van Gogh» som forteller historien om det legendariske bildet «Portrett av Dr.Gachet» som forsvant på mystisk vis for mer enn 30 år siden.

Musikk i Berlin – tekno eller klassisk?

Berlin er kjent for sin enestående klubbscene og den kommer nå hjem til deg. Hver dag streamer de mest kjente klubbene i Berlin på www.en.unitedwestream.berlin. Gjør stuen din om til et dansegulv, inviter noen venner gjennom video-messenger og dans sammen!

Litt mer lyst på klassisk musikk? Berliner Philharmonie er selvfølgelig stengt, men den digitale konserthallen er åpen. Frem til 31. mars har du tilgang til over 600 konsertervia nettsiden til konserthuset: www.digitalconcerthall.com/en/home

Naturvitenskap og teknologi i München

Hva med en liten tur gjennom Deutsches Museum i München? Gjennom Google Arts&Culture kan du besøke en rekke av verdens mest kjente museer og utstillinger fra sofaen din. Det tyske museet i München er et av verdens største og presenterer teknologisk og vitenskapelig utvikling og fremgangsamt sosiale forandringer.

Opera i Stuttgart

På hjemmesiden til Stuttgart Opera kan du se innspillinger av aktuelle forestillinger. Denne uka (uke 13) vises Sergej Prokofjevs «Die Liebe zu drei Orangen» (Kjærligheten til tre appelsiner).

Flytende konserter – 250 år med Beethoven

I år feirer vi 250-årsdagen til den tyske komponisten og musikeren Ludwig van Beethoven. Et prosjekt som markerer jubileet er en musikalsk skipsfart som følger Beethovens fotspor fra Bonn til Wien med tilhørende musikalsk og kulturelt program.

Grunnet koronasituasjonen kunne ikke turen starte som planlagt, men programmet finner sted likevel. For eksempel kommende helg (27. og 28. mars) – da starter et 48-timers online-program med konserter, diskusjoner og interaktive aksjoner.

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer