Fredag den 10. mai starter Loganair opp en ny helårsrute mellom Avinor Stavanger lufthavn og Edinburgh med fire ukentlige avganger.

Loganair Embraer ERJ 135 har plass til 37 passasjerer (Bildekilde: Loganair)

– Vi er stolte av at Loganair ønsker å utvide tilstedeværelsen sin på Stavanger lufthavn med denne nye ruten  til Edinburgh, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad.

Loganair er Skottlands største uavhengige flyselskap og vil bruke en ERJ 135 med 37 seter på ruten mellom Stavanger og den skotske hovedstaden. Fra før har Loganair også en rute mellom Stavanger og Newcastle i nettverket sitt.

– Skottland har fantastisk mye å by på innen både turisme og næringsliv, og relevante direkteruter er av stor verdi for innkommende turisme til vår region. Mange kommer for å se fjordene, besøke de flotte strendene eller Preikestolen og smake på all den gode lokale maten som blir produsert her, sier Sigmundstad.

Kort reisetid
Første avgang for den nye ruten er 10. mai, og ruten vil bli operert fire ganger i uken, hele året.

– Det er gode relasjoner i olje- og gassbransjen mellom Stavanger og Edinburgh, og mange selskaper har aktiviteter i begge byer. Vi forventer en jevn fordeling mellom nordmenn og skotter på ruten og en jevn fordeling på ferie- og fritidsreisende og næringslivsreisende, sier Sigmundstad.

– Reisetiden er også veldig kort, med en flytid på kun en time og 15 minutter.

Edinburgh er også kjent som et populært reisemål, og får besøk av flere millioner turister hvert år. Attraksjoner som Edinburgh castle, Arthur’s seat og Edinburgh Old Town er blant høydepunktene for besøkende til den skotske hovedstaden.

Les også: Loganair starter Edinburgh — Stavanger (november 2018)

Flere saker om Stavanger lufthavn Sola og om Loganair finner du HER og HER

Kommentarer