Azorene er en øygruppe som består av ni magisk vakre øyer nordvest for Madeira. Azorene var ubebodd helt fram til de ble oppdaget av portugisiske sjøfarere i 1427. Øyene er Europas siste utpost på veien fra kontinentet til Nord-Amerika der de ligger omtrent en tredjedels vei mellom Lisboa og New York. I oktober og november kan du reise direkte til Azorene fra Norge.

Azorene, magisk vakre øyer i Atlanterhavet (Foto: Solia)

– Azorene er et eventyrlig vakkert reisemål som Solia hadde reiser til for noen år siden. I løpet av de siste årene har vi fått en mengde henvendelser fra kunder som etterspør reiser til Azorene. Derfor er vi nå svært glade over å endelig kunne tilby direkteavganger fra Oslo til Azorene i oktober og november, sier Jon Engenes, som er daglig leder hos turoperatøren Solia.

Blomsterprakt, hvaler og delfiner Azorene er med sin rike flora et virkelig paradis for alle som er glade i det grønne. Øyene ligger som frodige hager midt i Golfstrømmen, og deler havområdet med stor flokker av hvaler og delfiner. Noen av de beste dykkerområdene i Atlanterhavet ligger rundt Azorene, og det varme vannet er supert for vannsportaktiviteter.

Hovedøya Sao Miguel

Azorenes hovedøy Sao Miguel lokker med overdådig natur og livlig bymiljø. Solias seks hoteller ligger i den sjarmerende hovedstaden Ponta Delgada, hvor severdigheter og historiske områder ligger side om side med moderne hoteller, restauranter og butikker. Den nye havnen er en populær havn for både seilbåter og cruiseskip på vei mellom Europa og Amerika, og her er det yrende liv før Atlanterhavskryssingene om høsten.

Premiumreise til Azorene — ekstra gylne opplevelser på ferien

På alle de fire avgangene vil det være mulig å bestille en Premiumreise, hvor det, i tillegg til flyreise og hotell, inngår felles måltider og et meget innholdsrikt utfluktsprogram.

– At vi nå relanserer Azorene i høst er oppstart av en større satsning på annerledes reisemål for Solia. Vår målsetning er at Azorene også er tilbake i vårt program neste sommer, så vi gleder oss derfor til å se responsen på høstens reiser, avslutter Engenes.

FAKTA

  • Fly fra Oslo Lufthavn (flytid ca. 5 timer)
  • Befolkning: 246 000 innbyggere.

Les mer om Azorene på Visit Portugals nettsider HER og på Visit Azores HER

Kommentarer