Den kanariske øya La Palma. Som eneste reisearrangør i Norge flyr Solia gjestene direkte til “La Isla Bonita” — den vakre øya. La Palma regnes som den vakreste og mest urørte av Kanariøyene. Turismen på La Palma er relativt liten sammenlignet med de større øyene lenger øst, og øya lokker med mange soltimer, bading og muligheter for aktive feriedager. Med andre ord et perfekt reisemål for nordmenn på jakt etter et nye opplevelser.

Fottur på La Palma (solia.no)

La Palma regnes som den vakreste og mest urørte av Kanariøyene. Turismen på La Palma er relativt liten sammenlignet med de større øyene lenger øst, og øya lokker med mange soltimer, bading og muligheter for aktive feriedager. Med andre ord et perfekt reisemål for nordmenn på jakt etter et nye opplevelser.

Terrengsykling på La Palma (Foto: C. Malin)

La Palma kneiser i ensom majestet i Atlanterhavet vest for Tenerife, med høye fjell og en kystlinje kranset av svarte lavasandstrender. Selv om La Palma ikke er større enn danske Bornholm, er landskapet på øya overraskende kontrastfylt. Fjellene strekker seg i en høyde av 2400 bratte meter, med vulkankratere, dype raviner og fossefall. I lavlandet dyrkes det bananer, papaya og vindruer. Store deler av øya er dekket av skog med velduftende laurbærtrær. Hovedstaden Santa Cruz de La Palma har ca. 18.000 innbyggere.

Plaza San Andres (Foto: Damian Martin Brito)

Den klare himmelen over La Palma er ikke plaget av sjenerende lys fra omgivelsene, og forholdene er derfor ideelle for observasjon av stjerner. På en av La Palmas høyeste fjelltopper ligger et av verdens beste stjerneobservatorier, “Observatorio de Roque de los Muchachos”.

– Når vi snurrer globusen og ser etter nye reisemål, er det tre ting som er viktige for oss, sier Jon Engenes i Solia.

Jon Steinar Engenes (solia.no)

— Opplevelser, reiselengde og hotellutvalg er helt avgjørende. Våre gjester vil i mye større grad enn tidligere oppleve noe på ferien. Vi ser en meget sterk økning i salget av våre Premiumturer, som er ferier med kulturelle opplevelser og utflukter inkludert. Reiselengden er også viktig. Kanariøyene representerer et svært godt kompromiss i så måte. De aller fleste synes at litt over fem timers flytid er greit, og med bare en times tidsforskjell slipper man jetlag. Hotellutvalget er selvsagt også viktig. Reisemålet må ha hoteller i ulike prisklasser og av ulik karakter. Noen liker små og enkle leilighetshoteller mens andre trives best på store resorter. La Palma oppfyller alle disse tre kriteriene på en veldig bra måte, sier Engenes.

Ved lansering har Solia ni hoteller fordelt på fire reisemål rundt på La Palma. To av hotellene er Primera Club Resorts,

Solias konsepthoteller: Vakkert beliggende Hotel La Palma Princesslengst sør på øya har hele ti bassenger, og leilighetshotellet Las Olas ligger i Los Cancajos, La Palmas største feriested. Primera Club-gjester nyter bekvemmeligheter som direktetransport fra flyplassen, smidig innsjekking samt gratis WiFi og trening på hotellet.

Drago på nordkysten av La Palma (Foto: Saul Santos)

La Palma er full av opplevelser. Aktive feriegjester kan for eksempel prøve fotturer, sykling og klatring. Lokale og helt særegne opplevelser omfatter stjernekikking, sigarproduksjon, besøk ved varme kilder og bananplantasjer, og Solia organiserer hel- og halvdagsturer til øyas største severdigheter.

Vandringsreiser med fire fotturer står også på programmet. La Palma har hele 1000 km med turstier i vakker natur.

Solia har valgt å satse bredt på La Palma, da turoperatøren  har stor tro på dette reisemålet. Her er det gode hoteller med all inclusive til veldig konkurransedyktige priser om du sammenlikner med søsterøyene Tenerife og Gran Canaria. La Palma er Kanariøyene i høykonsentrat, med innslag av Madeira og Azorene.

Playa Tazarcorte ( Foto: Dominic Dahnke)

Vulkankrater på La Palma (Foto: Saul Santos)

 

 

Kommentarer