Los Haitises National Park er utpekt av Lonely Planet som ett av de mest spennende stedene å besøke I år. Dette er en slags Dominikansk versjon av vietnamesiske Halong Bay.

Los Haitises (fotokilde: godominicanrepublic.com)

– En mosaikk av steinete øyer med frodige skoger – Los Haitises ser ut som den kommer rett ut fra en forhistorisk æra”.

Med disse ordene, beskriver det internasjonale reiseforlaget Lonely Planet nasjonaparken Los Haitises, beliggende på Samanaplatået i Den Dominikanske Republikk.

Med fjellformasjoner som reiser seg i 30-50 meters høyde fra sjøen, ligner ikke dette naturfenoment på noe annet i Karibbien. Det er resultatet av et sammenstøt mellom tektoniske plater som for mer enn to millioner år siden presset et underjordisk platå av kalkstein til overflaten.

Området inngår som en del av en nesten 1.400 km2 stor nasjonalpark, som huser mer enn 700 ulike plantearter, inkludert fire ulike typer mangrovetrær. Ornitologer vil også elske dette stedet, der mer enn 100 ulike fuglearter er observer, hvorav 13 er unike for området.

Parken inneholder også kalksteinsgrotter med fascinerende grottemalerier og gallerier fra det opprinnelige Taino-folket.

Fra Samana halvøya (fotokilde: godominicanrepublic.com)

Knølhvaler og Bounty strender

Samana platået er særlig kjent for sin omfattende forekomst av knølhvaler. Hvert år fra januar til mars, er det tusenvis av knølhvaler som samles her og oppholder seg i den naturskjønne bukta. Du kan ta deg til Los Haitise nasjonalpark med motorbåt eller i kajakk.

Det er selvsagt også mange andre gode grunner for å besøke Den Dominikanske Republikk, som er blant vinterens viktigste reisenyheter. Her sørger flotte sandstrender og vaiende palmer for et virkelig paradis I skikkelig Bounty stil. På det sentrale høylandet venter dramatisk fjellnatur, og landet har i tillegg blitt kåret til en av verdens beste golfdestinasjoner.

Fra februar til april, ligger temperaturen stabilt på ca. 28 grader.

Les mer om Den Dominikanske republikk HER  – Les flere saker om Den Dominikanske Republikk HER

Ballena Samana (fotokilde: godominicanrepublic.com)

Kommentarer