Lørdag den 12. januar starter FIS’ verdenscup i langrenn i Dresden. Det er andre gang den historiske byen — som mange mener Tysklands aller vakreste by — gjennomfører dette arrangementet.

I to dager gjør verdens beste langrennsløpere sitt aller ytterste langs Elbens bredd. Det skjer foran en imponerende kulisse. Over 50 millioner mennesker kommer til å følge arrangementet på TV-skjermene sine hjemme. I Dresden er det naturligvis en frilufts-tribune som skal sørge for fantastisk overblikk for de 4500 tilskuere på stedet.

Lørdag 12. januar 2019 går startskuddet for den individuelle sprintkonkurransen. Søndag, 13. januar er det lagsprint som står på programmet.

Begge dager kjemper både kvinnelige og mannlige skiløpere om verdenscup-poeng og den gule trikoten.

Selve løypa er 800 meter lang, så utøvere må gå to runder. Strekningen med den imponerende kulissen kan du beundre HER.

«Robotron” — skiarenaen — er hjertet i arrangementet og sørger for at alt som trengs er tilgjengelig innenfor kort avstand. På noen få hundre meter fins både start og mål, utøvernes hotell, ski-teknisk støtte og et media-senter. I tillegg blir det også VIP-areal og et fantastisk mat-tilbud for ski-entusiaster fra hele verden her. Uansett om du er vanlig tilskuer, presse-medarbeider eller lagmedlem, så er alt du trenger å finne på ett sted.

Les mer om Dresden HER

Arrangementet følger FIS-ledetråden «Green Events» og er følgelig en bærekraftig tilstelning. Et viktig aspekt er CO2-utslippet. I Dresden er det mulig å komme seg til arrangementet både med sykkel, til fots eller med kollektivtrafikk. Sammenlignet med fremkomstmidler i ømfintlige fjellregioner, blir denne gjennomføringen langt mer miljøvennlig!

Billetter til arrangementet kan bestilles HER

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer