Egen flystripe? Michelinmat? Stillehavsøyene er for mange synonymt med eksotisk luksus, og kanskje ikke for alle lommebøker. Samtidig er dette noen av de vakreste øyene i verden, og stadig flere gjør drøm til virkelighet når de reiser til en av de mange små, vakre øynene med eksotiske navn som Raratonga, Tokoriko eller Motu Piti Aau.

The Brando, symbolet på drømmen om Stillehavet. Øya som Marlon Brando kjøpte da han spilte inn “Mytteriet på Bounty”. Nå kjent for sin grønne profil, Michelin-mat og vakre bungalower. (Fotokredit: tim-mckenna.com)

– Mange ønsker en spesiell opplevelse. De er midt i livet, har god økonomi og ønsker å unne seg en drømmeferie til et sted som ikke «alle har vært» og hvor de ikke treffer naboen, mener Martin Dahl Jespersen i Fijireiser, Nordens største spesialist på reiser til Stillehavet.    

En reise hit er aldri av de rimeligste og Jespersen anslår at man raskt kommer opp i et sekssifret beløp når drømmeferien skal sikres.

– Mange velger å bo på de beste hotellene eller resortene. Det er jo ikke hver dag man ferierere på Bora Bora eller Raratonga, og har man først reist så langt vil man bo bra også, mener Jespersen som selv har vært på flere av øyene i Stillehavet. 

Stillehavet ti mest luksuriøse og lekre resorter/bosteder: 

1. Four Seasons Resort Bora Bora, Fransk Polynesia – verdens mest romantiske øy

Four Seasons Resort Bora Bora, Fransk Polynesia (bildekilde: fijireiser.no)

Bora Bora er sannsynligvis den vakreste og mest romantiske øya i verden, og Four Seasons Resort er et av de aller flotteste resortene på Bora Bora. Alle bungalowene står på påler ute i den turkisblå lagunen. I tillegg har hotellet noen store villaer med eget basseng ved den private strandkanten. 

2. Pacific Resort Aitutaki, Cookøyene – av mange kalt verdens vakreste øy

Pacific Resort Aitutaki regnes som det mest luksuriøse hotellet på Cookøyene, idyllisk plassert på Aitutaki – av mange kalt den vakreste øya i Stillehavet. Ønsker du å oppleve drømmen om Stillehavet i luksuriøse omgivelser, så er Pacific Resort Aitutaki kanskje det aller beste alternativet. Hotellet består av bare 27 bungalower, og ønsker man litt ekstra luksus finnes det villaer på hele 90 kvm.

3. Tokoriki Island Resort, Fiji – symbolet på fjiansk gjestfrihet

Tokoriki er et boutique hotell helt nord i øygruppen Mamanuca. Mamanuca en øygruppe som består av 20 små øyer like utenfor vestkysten av Fijis hovedøy Viti Levu. Alle bungalowene ligger rett ved stranden, med vakker utsikt til solnedgangen. Tokoriki er selve symbolet på fijiansk gjestfrihet og er en avslappet blanding av moderne stil og fijiansk design. 

4. The Brando, Fransk Polynesia – Marlon Brandos egen øy

«The Brando» byr på fantastisk luksus. (bildekilde: fijireiser.no)

Sønnen til skuespilleren Marlon Brando er grunnleggeren av The Brando, et av Stillehavets mest luseriøse hotell i Fransk Polynesia — besøkt av både Obama og skuespilleren Leonardo di Caprio. Hotellet ligger på øya som Brandon kjøpte da han spilte inn «Mytteriet på Bounty». Øya ligger en 20 minutters flytur fra Papaete, og består av 35 luksus villaer.

5. Crown Beach Resort, Cookøyene – på vakre Raratonga

Crown Beach Resort er det flotteste boutique hotellet på Rarotonga, den største av Cookøyene. Hotellet er plassert for å passe inn i naturen, og innenfor den turkise lagunen rakes den flotte hvite sandstranden hver dag. Hotellet består av villaer med egne solterrasser og  jacuzzi. De største villaene har også privat basseng.  

6. Paradise Cove Resort, Fiji – paradisisk mat

Paradise Cove Resort ligger i Yasawa-øygruppen, og de flotte sandstrendene og vakre lagunene har gjort øyene til en av Fijis mest populære destinasjoner. Hotellet ligger i en rolig bukt omgitt av hav og svaiende palmer. Paradise Cove fokuserer mye på mat, og har også en av de bedre restaurantene på Fiji.  

7. Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, Fransk Polynesia – omgitt av tropiske fjell

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, Fransk Polynesia (bilde: fijireiser.no)

Et avslappende paradis i nærmest perfekte omgivelser. Midt mellom de historiske buktene Cook’s Bay og Opunohu Bay på den magiske øya Moorea, ligger dette flotte hotellet ved en vakker strand. Hotellet ligger ved en stor lagune omgitt av tropiske fjell.  

8. Etu Moana Beach Villas, Cookøyene – eksklusivt
Midt på en hvit sandstrand ligger ti luksusvillaer i polynesisk stil — Etu Moana Beach Villas. Hotellet finner du på øya Aitutaki. Et besøk til Cookøyene er ikke komplett uten et besøk til denne idylliske øya, og Etu Moana er et flott sted å tilbringe noen dager her.  

9. Nanuku Auberge Resort Fiji – bortgjemte strender og luksuriøst spa
Dette paradisresortet oppfyller alle drømmene om Stillehavsidyll. Nanuku er elegant designet, her kombineres moderne stil med den tradisjonelle fijianske kulturen. Gjestfriheten og servicen er i en egen klasse.Nanuku. Hotellet med sine 18 rom har privat flystripe, bortgjemte strender og et luksuriøst spa.

10. Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa, Fransk Polynesia – to hjerter

Det nyeste 5-stjernes hotellet på Bora Bora er plassert på korallrevet på den lille øya Motu Piti Aau (som betyr «to hjerter» på Tahitisk). Alle bungalowene står på påler ute i vannet, og på den ene siden av resortet ligger lagunen med utsikt til fjellene på Bora Bora, og på den andre siden korallrevet og det endeløse Stillehavet.

Flere relaterte reisetips finner du HER og HER 

Stillehavsøyene er kjent for sin gjestfrihet og avslappede stemning. (bildekilde: fijireiser.no)

Kommentarer