Stadig flere nordmenn feirer jul utenfor Norge. Størst økning er det til de varme reisemålene – ved Middelhavet, Kanariøyene, Thailand, Maldivene eller i Karibien. Nettstedet Reiseguiden.no har laget en oversikt over varme jule -og vinterdestinasjoner.

Longtailbåter i Thailand (bildekilde: reiseguiden.no)

Det blir bare mer og mer populært å feire jul i utlandet, og mest populært er det å reise til varmen. Går du også å drømmer å feire jul på stranden i år? Da er det på tide å bestille reisen nå, det er allerede mange som har bestilt juleferien og det er ikke lenge til de mest populære hotellene og reisemålene begynner å bli fullbooket.

Det finnes mange fantastiske reisemål som kan varme deg i desember. Vi tar temperaturen på noen av de mest populære vinterdestinasjonene. Hvilken velger du?

Ganske varmt i desember — opp til 22 grader

Om du ikke er så glad i varme, reiser med barn eller syns at norsk sommervarme er mer enn bra nok, bør du dra til et reisemål som har en temperatur på opp til 22 grader. Det går an å ligge på stranden med sol og bad, men enkelte dager kan det være at du trenger både jakke og paraply. Tilbring dagene med shopping, aktiviteter og severdigheter isteden. Et tips er å bestille hotell med oppvarmet basseng.

Kanariøyene

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura har deilig vær året rundt. Desember har årets mildeste gjennomsnittstemperatur med mellom 20 og 22 grader. Varmest er det på turiststedene i de sørlige delene av Gran Canaria og Tenerife. Kaldest er det på Lanzarote. Desember er årets mest regnfylte måned, men det er likevel ikke mange regnværsdager. Om natten kan temperaturen synke ned til mellom 16 og 17 grader. Vannet er mellom 18 og 19 grader varmt.

Varmt i desember — 22-28 grader

Drar du utenlands for å få sol og herlig varme bør du dra til et reisemål med en gjennomsnittstemperatur på 22 til 28 grader. På disse reisemålene får du herlige dager med mange soltimer.

Dubai

Dubai er et reisemål med varmt og fint vær året rundt. Best er det om vinteren, ettersom det nesten blir for varmt å ligge på stranden under sommerhalvåret. I desember er det mellom 23 og 26 grader og vanntemperaturen ligger på mellom 21 og 23 grader. Under disse månedene kommer det mest regn og på kveldene kan temperaturen ligge på rundt 13 til 16 grader.

Cuba

Cuba lokker hovedsakelig om vinteren med et tropisk klima. Om sommeren er det varmere, men også orkansesong og mye regn. I desember har badebyen Varadero 25 til 27 grader. Badevannet er nesten like varmt som i luften, noe som gir deg en perfekt badeopplevelse. Om natten synker temperaturen til rundt 20 grader.

Kapp Verde

Kapp Verde er en øygruppe utenfor Afrikas kyst og er solsikkert året rundt. Her kan det blåse en del. I desember ligger temperaturen mellom 24 og 25 grader og det regner nesten aldri. Vanntemperaturen ligger en eller to grader lavere og byr på et forfriskende bad. Om natten er temperaturen 21 grader i desember.

Mexico

Mexico er et stort land med varierende temperaturer. Om vinteren er det høysesong i de mest populære badebyene og i desember er det 28 grader. Det er 25 grader i vannet året rundt. Om våren og sommeren er det regnperiode og under sommeren og høsten er det orkansesong.

Hett i desember — minst 28 grader

Til disse landene drar du hvis du takler ganske varmt vær. Her får du tropiske reisemål med temperaturer på over 28 grader. Pass på å ha aircondition på rommet og pakke med mye solkrem og en fin stråhatt. Et godt råd er å ta seg en pause i skyggen midt på dagen og å kjøle seg ned i vannet.

Phuket

Thailand har et tropisk monsunklima med tre årstider. Phuket er et av vinterens mest populære reisemål og i desember har landet en tørr og sval årstid med nordmonsun. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 31 grader og det er nesten ingen risiko for regn. Her finner du skikkelig deilig badevann på mellom 26 og 27 grader. Om natten ligger temperaturen på rundt 23 grader.

Maldivene

Maldivene har et tropisk klima med høy temperatur og luftfuktighet året rundt. I desember viser termometeret 30 grader på land og 27 grader i vannet. I løpet av disse månedene er det nesten ingen regn på de nordlige øyene. De sørlige øyene har regn fra november til mars.

Mauritius

Mauritius har et tropisk klima med herlig varme året rundt, men er varmest under vinterhalvåret. I desember er det 29 grader om dagen og 22 til 23 grader om natten. Vanntemperaturen er omtrent det samme året rundt og ligger på mellom 25 og 27 grader.

Den dominikanske republikk

Den dominikanske republikk har tropisk varme året rundt. Desember er tiden for mest behagelig varme med 29 grader ved kysten og kun litt regn. Vanntermometeret viser herlige 25 grader. Om natten er det mellom 19 og 20 grader.

Aruba

Aruba er en øde øy med ganske jevn varm temperatur året rundt. I desember er det større risk for regn, men da handler det om sporadiske dusjer. Temperaturen ligger på rundt 29 grader i desember og i vannet er det 25 grader. Deilige vinder blåser fra havet og gjør slik at det aldri føles for varmt. På nattestid viser termometeret 21 til 22 grader.

Skrevet av Paulina Orell / Reiseguiden.no

Kommentarer