Ørkenmetropolen Dubai er nettopp kåret til en av verdens mest populære destinasjoner for internasjonale møter. Etter å ha vært vert for 180 internasjonale møter i 2016 – en stigning på 24 prosent i forhold til 2015 – plasserer Dubai seg nå på topp 10 over de mest benyttede MICE-destinasjonene i verden.

Steen Jakobsen er direktør for Dubai Business Events (dubaitourism.ae)

Hvert år kårer Union of International Associations (UIA) verdens mest populære destinasjoner for internasjonale møter. Listen rangerer 1157 byer over hele verden på bakgrunn av antall arrangerte internasjonale møter – og i år har ørkenmetropolen Dubai fått en plass på topp 10. Dubai er samtidig den eneste destinasjon i Midtøsten på topp 25.

Fokus på infrastruktur og utvikling

Dubai var i 2016 vert for i alt 180 internasjonale møter, noe som har gitt destinasjonen en tiendeplass på den nye listen. Det betyr at byen har rykket 4 plasser opp siden 2015, da den kom på 14. plass. Siden 2012 har antallet internasjonale møter i Dubai steget med i alt 138 prosent – og bare fra 2015 til 2016 har det vært en stigning på hele 24 prosent. Et av tiltakene som har vært med på å prege den positive utviklingen, er et stort fokus på den globale infrastrukturen til og fra Dubai.

– I de seneste år har vi sammen med flere partnere arbeidet hardt for å styrke Dubais MICE-industri, og vi er svært glade for og stolte av at dette nå bærer frukter. Målet vårt er fortsatt å utvikle Dubais mange tilbud til MICE-sektoren for på den måten å forbli konkurransedyktige og ytterligere forbedre Dubais plassering på listen i de kommende år,» sier Steen Jakobsen, direktør for Dubai Business Events, som arbeider for å styrke MICE-bransjen i Dubai.

Dubai skal i år være vert for flere globale forretningsarrangementer, bl.a. årsmøtet for Academy of International Business, de årlige kongressene for henholdsvis Fédération Internationale des Déménageurs Internationaux (FIDI) og Asia Pacific League of Associations for Rheumatology samt International Primary Immunodeficiencies Congress.

Dubai`s skyline sett fra Dubai Creek (dubaitourism.ae)

Les også: Dubai lanserer egen skrifttype - My Emirates Pass — åpner dører i Dubai

Les mer om Dubai HER 

Les flere nyheter om Dubai HER  

Les mer om Dubai Business Events HER 

Les også: Det viktigste å få med seg i Dubai i 2017

Kommentarer