Dubai ønsker å bli verdens mest aktive by. Som første skritt på veien har landets kronprins, Sheikh Hamdan bin Mohammed, organisert Dubai Fitness Challenge, som oppfordrer både lokale og besøkende til å være fysisk aktive hver dag i 30 dager. I perioden frem til den 18. november kan alle derfor delta i en lang rekke gratis treningsøkter og -arrangementer rundt omkring i byen. Dubai er i tillegg også vertskap  for ikke mindre enn 16 forskjellige idrettsarrangementer og -konkurranser i denne perioden.

Fotballtriksing i Dubai (Bildekilde: visitdubai.com)

For å inspirere lokale og besøkende i Dubai til en aktiv livsstil har landets kronprins, Sheikh Hamdan bin Mohammed, skapt Dubai Fitness Challenge, som finner sted i perioden 20. oktober til 18. november 2017. Under Dubai Fitness Challenge oppfordres alle til å være aktive i minst 30 minutter om dagen i 30 dager. Arrangementet skal være første skritt på veien til å gjøre Dubai til verdens mest aktive by.

Les også: Flytende rullestoler på Dubais strender

Boksing i Dubai (foto: @glorygirlfit)

– Formålet med Dubai Fitness Challenge er å motivere til en aktiv og energisk livsstil. Vi tror det vil gi folk økt livskvalitet hvis de inkorporerer fysisk aktivitet og idrett i hverdagen,» forklarer Sheikh Hamdan bin Mohammed om initiativet.

Les også: Dubai: Overnatt under vann eller på en alpetopp

På løpetur med verdens høyeste bygning – 828 meter høye Burj Khalifa, i bakgrunnen (Bildekilde: visitdubai.com)

Som en del av Dubai Fitness Challenge arrangeres det hver helg gratis undervisning i en lang rekke forskjellige treningsformer – fra bodycombat og paddleboarding til yoga og dans – på ulike steder i byen. Både innbyggere og turister kan delta.

Les også: Smak på hele verden i Dubai

Yoga i Dubai (foto: @olachmielbeauty)

I tillegg er det i løpet av måneden mulighet for å delta i 16 forskjellige idrettsarrangementer som for eksempel Color Run, Desert Warrior Challenge, Spartan Race og ulike svømme-, løpe- og sykkelkonkurranser.

Les også: Fem flotte ferieopplevelser for familier i Dubai

På sykkeltur i Dubai. Byen er også hovedbare for Alexander Kristoffs nye lag UAE Team Emirates (foto: @yyassine)

Nordmenn og skandinaver som er på ferie i Dubai den kommende måneden, kan få et overblikk over de mange gratisarrangementene HER eller i i Dubai Fitness Challenge-appen.

Les også: Åtte ting du ikke visste om Dubai

Les mer om Dubai HER — Les flere nyheter om Dubai HER  

Bordtennis på stranden i Dubai (Bildekilde: visitdubai.com)

Kommentarer