Reiseguiden Lonely Planet har kåret Dubai til en av verdens beste byer å reise til i 2020. Det er den unike kombinasjonen av ikoniske severdigheter og underholdende opplevelser, friluftsliv og naturopplevelser så vel som de grensesprengende prestisjeprosjektene som fortsetter å gjøre det arabiske emiratet til et populært reisemål. Listen er laget av Lonely Planets redaksjon og forlagets reiseeksperter.

Dubai - Souk - Kryddermarked
På kryddermarkedet i Souken (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Å bli anerkjent som et ledende reisemål av Lonely Planet er et vitnesbyrd om Dubais dynamiske utvikling som reisemål. Og med støtte fra en av verdens ledende reiseguider vil interessen for emiratet vokse rett før det nye året. I tråd med målet vårt om å bli verdens mest besøkte by vil vi fortsette å styrke Dubais relevans for globale reisende gjennom innovative, effektive og strategiske tiltak i 2020 og videre, sier Issam Kazim, administrerende direktør for Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM).

– Dubai er kjent for sitt ‘jag’ etter å sette nye verdensrekorder som lokker til seg besøkende. Maten er fantastisk, og shoppingen og utelivet er i verdensklasse. I tillegg har Dubai frem til Expo 2020 utvidet sitt spekter av attraksjoner, som nå omfatter det enorme pariserhjulet Ain Dubai, Al Shindagha-museet og Jameel Arts Center, sier Tom Hall, visepresident for opplevelser i Lonely Planet.

Dubai - Burj Al Arab - Hotell
Ikoniske Burj Al Arab (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Dubai har noe for alle målgrupper, enten du har lyst på en storbyferie, en romantisk ferie eller en familieferie – og hvis du er på jakt etter kulturelle eller gastronomiske opplevelser. Lonely Planets reiseeksperter anbefaler følgende opplevelser til de som besøker Dubai i 2020:

Kommende attraksjoner

 • Som vert for Expo 2020 ser Dubai frem til å ønske 25 millioner besøkende velkommen fra 20. oktober 2020 til 10. april 2021. Verdensutstillingen blir den første i Midtøsten.
 • Museum of the Future er en unik inkubator som utforsker fremtiden innen vitenskap, teknologi og innovasjon, og konseptet er legemliggjort av en såkalt torusstruktur bygget i rustfritt stål og pyntet med arabisk kalligrafi.
 • Et annet høydepunkt er verdens høyeste pariserhjul, Ain Dubai, som er 250 meter høyt og kan oppleves på Bluewaters Island. Herfra har du en fantastisk utsikt over byens kystlinje og berømte landemerker som Burj Al Arab, Palm Jumeirah og Burj Khalifa.

Kunst, kultur og kulturarv

 • Al Seef-området i nærheten av ikoniske Dubai Creek er det nyeste utviklingsprosjektet i Dubais historiske distrikt, og et tilskudd som dekker en økende etterspørsel etter kulturopplevelser.
 • Dubais historie som fiskerlandsby blir levendegjort gjennom en avansert multimediaopplevelse på Al Shindagha Museum, mens en samling gjenstander som dateres tilbake til 3000 før vår tid, kan oppleves på Dubai Museum, som ligger i en av byens eldste bygninger, Al Fahidi Fort.
 • De sjarmerende soukene – markedsplassene – i gamle Dubai er fremdeles en viktig del av hverdagen og shoppingen i byen. En spasertur gjennom en souk er noe du ikke må gå glipp av. Du kan velge mellom Spice Souk, som selger krydder og urter, Gold Souk, der du finner det beste innen gull, sølv og edelstener, Perfume Souk, hvor du kan utforske arabiske dufter, og Textile Souk, som skjuler fargerike tekstiler, fine silkestoffer og bomull.
 • I Jumeirah-moskeen kan man oppleve islamsk kunst på nært hold. Moskeen er bygget i stein i henhold til fatimidtradisjonen og har to minareter på hver side av den store kuppelen i midten.
 • Det nyåpnede Jameel Arts Center har ti gallerier fordelt på tre etasjer som er forbundet med gårdsrom, terrasser og ørkenhager.
 • Matglade kan utforske Dubais skjulte gastronomiske delikatesser i bakgatene, i buktende smug og på lokale markeder i gamle Dubai med Frying Pan Adventures.

Dubais ikoner

 • Verdens høyeste tårn, Burj Khalifa, trenger knapt noen introduksjon. Med 828 meter fordelt på 162 etasjer er bygningen en umiskjennelig del av byens skyline. Bygningen er koblet til Dubai Mall, som er et knutepunkt for shopping, underholdning og fritidsaktiviteter.
 • Det seilformede Burj Al Arab er en av Dubais mest kjente attraksjoner og verdens mest luksuriøse hotell. Her er du garantert eksepsjonell service – fra gullinteriør til frodige suiter og unike matopplevelser.
 • Madinat Jumeirah er inspirert av et arabisk citadell med tre boutiquehoteller, restauranter og butikker forbundet med en menneskeskapt elv som kan krysses i tradisjonelle båter kalt abras.

Strand og utendørsopplevelser

 • Langs Dubais strandpromenader finner du blant annet La Mer og Kite Beach, hvor det er underholdning, eventyr og vannsport for alle – uansett alder.

Med det ovennevnte utvalget av attraksjoner – og mange flere – er du garantert en helt unik reiseopplevelse i Dubai. Dette er en by man først forstår når man har opplevd den. Og med en beliggenhet som gjør den til et opplagt valg for et stoppested på vei til Asia eller Afrika, har det aldri vært enklere å utforske det ekte Dubai.

Du kan lese mer om Lonely Planets anbefalinger HER

Videoer og anbefalinger til Dubai og de andre byene, landene og regionene på topp 10 finner du i Lonely Planets Best in Travel 2020, som er publisert i bokform og på reisemagasinets nettside som du finner HER

Les mer om Dubai HER — Finn flere nyheter og reisetips om Dubai HERog HER

Kommentarer