En kopp kaffe innimellom er obligatorisk for mange nordmenn. Ikke minst i ferien, da man har ekstra god tid til en kaffepause. 1. oktober feiret hele verden den internasjonale kaffedagen, og i den anledning presenterte Dubai Tourism en ny guide til de beste kaffestedene i den arabiske metropolen. Guiden er utarbeidet i samarbeid med partner i kaffebrenneriet Raw Coffee Company, Kim Thompson, som i guiden lister opp flere av sine personlige favoritter.

Nye smaksvarianter på The Brass

The Brass har en av de mest omfattende kaffemenyene i byen, og den nye kaffeperlen er gjemt bort langs den såkalte City Walk. Her serveres klassikere som café latte og cappuccino, men også et stort utvalg originale blandinger slik som en latte med lavendel og honning, en latte med litt rosevann og en laktosefri kokosnøttlatte — bare for å nevne et par. Seriøse kaffedrikkere kan ta skrittet videre og selv bestemme hvordan kaffen skal tilberedes, for eksempel med presskanne, eller som kaldbrygget eller filterbrygget kaffe.

Adresse: City Walk, Al Safa Road.

Les mer om The Brass HER

Lokalbefolkningens stamkafé — Friends Avenue Café

Friends Avenue Café er resultatet av et par unge venners ønske om å lansere en liten spesialkafé i et høyhus i boligområdet Jumeirah Lake Towers (JLT). Stedet utstråler personlighet, forklarer Thompson. Her slapper lokale stamgjester av mens de nipper til en kopp svart kaffe eller en espresso con panna, som betyr «kaffe med fløte» på italiensk. Mandel- eller soyamelk er andre alternativer.

Adresse: Ground Floor, Fortune Executive Tower, Cluster T, JLT

Parkhouse Cafe  (bildekilde: visitdubai.com)

Parkhouse Cafe (bildekilde: visitdubai.com)

Les mer HER 

Teamet bak Friends Avenue har nylig startet enda en lokal kafé, Arrows and Sparrows — et sted som mange av de lokale foretrekker. Kafeen ligger i et større lokale i Emaar Business Park, og innretningen er i gull og blågrønne nyanser.
Adresse: Building 4, Emaar Business Park

Les mer HER og HER

Craft Café — til designertypen

Med høye glassvegger og imponerende tredekorasjoner passer denne solrike og romslige kafeen godt i Dubai Design District, som er et stilfullt midtpunkt for mote og design. På menyen finnes et bredt utvalg av delikate retter og trendy kaldbryggede kaffesorter som er perfekte i en Orange Twist eller Vanilla Latte på en varm sommerdag. Den peruanske kokken Roberto Segura har ansvaret for kjøkkenet. Roberto står bak flere andre populære restauranter i Dubai, deriblant The Act Dubai.

Adresse: Building 10 Dubai Design District

Les mer HER

 Yumtingz coffee and food truck (bildekilde: visitdubai.com)

Yumtingz coffee and food truck (bildekilde: visitdubai.com)

Strandkafé ved Park House

Len deg tilbake, slapp av og nyt utsikten over havet fra Park House, som ligger ved siden av Kite Beach. Det er det perfekte stedet for å la tankene vandre mens du iakttar de forbipasserende. Barn kan leke på stranden mens foreldrene nyter en kopp kaffe. Her kan det kjøpes snacks til både store og små. Prøv for eksempel kafeens popcorn og andre godsaker, eller bestill en stor take away-kaffe som kan tas med ned på stranden.

Adresse: Kite Beach, Street 2D, Umm Suqeim

Les mer HER

Historieundervisning på Dubai Coffee Museum

Kaffen har røtter i de arabiske landene, så det er neppe noen overraskelse at Dubai har et helt museum dedikert til kaffebønner. Her kan besøkende lære alt som er verdt å vite om kaffe — om kaffens opprinnelse og dyrkingen, samt hvordan den har utviklet seg over tid.
Ifølge Thompson er museet ideelt for alle som har bare den minste interesse for kaffe og dens lange historie. Ved inngangen er det en kafé, og der kan du avslutte museumsbesøket med en tradisjonell arabisk gahwa.

Adresse: Villa No.44, Al Fahidi Historical Neighbourhood

Les mer om Dubai Coffe Museum  HER

The Sum of Us (fotocredit: DTCM)

The Sum of Us (fotocredit: DTCM)

Mokha 1450 — for den seriøse kaffedrikkeren

Mokha 1450 er oppdelt i en butikk og en kafé — et intimt sted med eksepsjonell kaffe. Her kan besøkende nyte en lang rekke kaffesorter slik som Heirloom Ethiopian, Geisha, Jamaican Blue Mountain grade 1 Ultra-premium-bønner eller en Yemeni fra Sabree-fjellene, dyrket av et kooperativ av kvinnelige bønder.

Adresse: Unit 8, Aswaaq Community Mall, Al Bada’a (I nærheten av Al Wasl Road)

Les mer om Mokha 1450 HER

Matvogn med kaffe

Matvogn og kafé i ett? Det høres kanskje ut som et usannsynlig konsept, men det australske firmaet Yumtingz har fått en genial idé:

– De er unge og tilbyr kafémat i gourmetklassen i autentisk Aussie-stil», sier Thompson.

Den omreisende bilen er å finne ved alle større begivenheter og festivaler, hvor den serverer varm signaturdrikke og innovative kaffebrygg.

Les mer HER (Facebook) 

The original hipsters: The Sum of Us

Tom og Serg er inspirert av Melbournes kaffekultur, og kafeen på Sheikh Zaved Road henvender seg til storbyfolk og kaffeelskere. Stedet er innrettet i industriell stil.

Adresse: Burj Al Salaam, Street 6, Trade Center

Les mer HER

Sørindisk kaffe på Aryaas

Glem alt om standard cappuccino og latte. På Arayaas er det kaffetradisjoner fra det sørlige India som står i fokus. Kaffen fremstilles med et spesielt metallfilter og blandes deretter med kokende melk og sukker. Resultatet minner om en suppe — en fløyelsaktig drikk som er utbredt i India.

Adresse: Shop 2, ground floor, The Business Center، Khalid Bin Al Waleed Road

Les mer HER 

Baristaer på Raw Coffee Company

Raw Coffee Company rister sine egne økologiske fairtrade-bønner. Kaffebrenneriet arrangerer dessuten workshops i kaffefremstilling samt prøvesmaking av bønner og selskapets egne kaffeblandinger.

Les mer HER

Les mer om Dubai HER

Travelmarkets guide til De forente arabiske emirater finner du HER

Les tidligere saker om Dubai HER

Kommentarer