Neste år – i 2020, skal den 250. fødselsdagen til Ludwig van Beethoven markeres i Tyskland og over hele verden. Tysklands nasjonale turistkontor (DZT) inngikk på ITB Berlin en avtale med Beethovens jubileumsselskap om å samarbeide ved markeringen av jubileet i utlandet.

DZT vil i 2020 lansere en verdensomspennende temakampanje for Beethoven-jubileet. I den sammenheng skal turistkontoret levere relevant innhold til over 50 forskjellige markeder. I tillegg planlegges det ytterligere aktiviteter i DZT sine definerte fokusmarkeder.

Beethovens jubileumsselskap er et ideelt initiativ og et datterselskap av stiftelsen Beethoven Haus. Det er den tyske regjeringen, delstaten Nordrhein-Westfalen, Rhein-Sieg-kretsen og byen Bonn i fellesskap som står bak initiativet.

Beethovens jubileumsselskap har som oppgave å utforme, promotere og koordinere jubileumsåret slik at det blir en hendelse som vekker oppsikt internasjonalt, men som samtidig er forankret regionalt.

Styreleder i DZT, Petra Hedorfer, forteller følgende i anledning inngåelsen av samarbeidsavtalen:

– Få andre kunstnere har over tid utviklet en like stor internasjonal betydning som Ludvig van Beethoven: som genial komponist, virtuos musiker og kritiker av sin egen epoke. DZT er ledende innen markedet for kulturreiser for europeiske turister, og vår Beethoven-kampanje vil ha et stort fokus på det digitale. Gjennom virtuell virkelighet (VR) gir vi internasjonale gjester en unik sjanse til å spille deler av den 9. Symfonien live på piano med Beethoven selv”.

Kommersiell leder for Beethovens jubileumsselskap, Ralf Birkner, supplerer sin kollega i DZT:

– Samarbeidet med DZT gjør det mulig for oss å forankre Beethovens jubileumsår 2020 og det mangfoldige programmet som følger med, både i det nasjonale og det internasjonale reisemarkedet. Slik får vi en attraksjon som strekker seg over flere regioner og som gjør oppdagelsesåret Beethoven kjent i byen Bonn og utenfor delstaten Nordrhein-Westfalen”.

Om Beethoven Jubiläums Gesellschaft (Beethovens jubileumsselskap) mbH

Den tyske regjeringen, delstaten Nordrhein-Westfalen, byen Bonn og Rhein-Sieg-kretsen har gitt Beethovens jubileumsselskap i oppdrag å sørge for at den 250. fødselsdagen til Ludwig van Beethoven blir en nasjonal hendelse som vekker oppsikt internasjonalt, men som samtidig er forankret regionalt. Gjennom sine handlinger formidler Beethovens jubileumsselskap Beethovens verk, og sørger for deres tilstedeværelse også i årene etter 2020.

Les mer på Beethoven Jubiläums Gesellschaft sine nettsider HER

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer