Britiske easyJet overtar deler av konkursrammede airberlins operasjoner på Tegel-flyplassen i den tyske hovedstaden. Avtalen har en prislapp på 40 millioner euro og omfatter både ansatte, fly og rutenett.

airberlin begjærte oppbud den 15. august og landet for siste gang på hovedbasen Berlin-Tegel airport den 28. oktober 2017 (arkivbilde: ©otoerres)

easyJet kjøper det som ble til overs etter at Lufthansa hadde forsynt seg med mesteparten av  konkursboet etter airberlin. Det britiske flyselskapet vil overta inntil 1000 piloter og kabinansatte, samt leasingavtalene for inntil 25 Airbus A 320-maskiner. Kjøpesummen skal være på rundt 40 millioner euro. Utgifter i forbindelse med etablering og oppstart av selskapets operasjoner på Tegel kommer i tillegg.

Avtalen må godkjennes av konkurransemyndighetene og ventes å være effektiv i desember 2017.

Les også: Lufhansa sluker store deler av airberlin

De 1000 pilotene og kabinmedarbeiderne, som easyJet skal rekruttere fra konkursrammede airberlin, vil iløpet av de neste månedene få opplæring i det britiske selskapets sikkerhets og operasjonsprosedyrer. De vil – i tråd med easyJets personalpolitikk, bli ansatt på lokale tyske betingelser med en overenskomst som vil bli forhandlet frem med fagforbundet ver.di.

easyJet har i flere år fløyet fast på Berlin- Schönefeld Airport. Det vil selskapet fortsette med også etter overtakelsen av airberlins ansatte, fly og ruter fra Tegel (arkivbilde: ©otoerres)

Avtalen innebærer at easyJet vil åpne en rekke nye ruter til både tyske og europeiske destinasjoner fra Tegel i tillegg til selskapets eksisterende operasjoner fra Schönefeld i det tidligere Øst-Berlin. Det vil gjøre easyJet til det ledende flyselskapet i den tyske hovedstaden.

De nye rutene fra Tegel vil bli lansert i sommerprogrammet for 2018.

Les også: airberlins Københavnruter til Eurowings - airberlin søker om konkurs - Germania smir mens airberlin er konkurs — lanserer massiv ekspansjon - airberlin to cease operating as part of oneworld from 28 October - Ryanair hevder airberlinkonkursen er “arrangert” - Norwegian jakter airberlin-piloter

Les flere saker om easyJet HER, airberlin HER og Lufthansa HER

Easyjet Airbus A 320 (bildekilde:easyjet)

Kommentarer