logo-white

– easyJet verst i klassen på erstatning”

Uten omfattende juridisk støtte er det nærmest umulig for flypassasjerer å få erstatning fra flyselskapet easyJet, ifølge en undersøkelse som er gjort av AirHelp.  Over 27.000 erstatningskrav mot selskapet ble gjennomgått. Analysen viser at bare to prosent av erstatningskravene ble innfridd uten juridisk bistand.

Andreas Hermansson er sjef for AirHelp i Norge (bildekilde: airhelp.no)

Analysen gjennomført av AirHelp, som er spesialist på flydata og erstatningssaker, viser at easyJet er det dårligste selskapet i Europa på å betale erstatning til egne passasjerer rammet av flyforsinkelser eller kanselleringer. Det er konklusjonen etter at selskapet har gått igjennom de siste 27.000 kravene som er sendt til easyJet. AirHelp avdekket at easyJet kompenserer passasjerene i færre enn to prosent av tilfellene dersom det ikke blir satt advokater på sakene. Analysen viser også at responstiden for flyselskapet faller dramatisk fra over 80 til rundt 40 dager dersom forespørselen blir gjort av en advokat.

easyJet, som er Europas nest største flyselskap med over 70 millioner reisende per år, åpner ny rute fra Oslo lufthavn, Gardermoen til Berlin den 3. august i år.

Mange dropper utbetaling

Taktikken om å ikke betale ut erstatning er dessverre vanlig praksis for mange flyselskaper, forteller landssjef for AirHelp i Norge, Andreas Hermansson,

– Normalt skal de berørte passasjerene bare kontakte det ansvarlige flyselskapet med et brev, så skal erstatningen utbetales dersom kravet er riktig. Dessverre fungerer ikke dette like bra i praksis, for mange flyselskaper forsinker eller dropper helt utbetalingen av kompensasjon de i følge regelverket er pålagt å betale. Mange flyselskap vet at de berørte reisende vil tenke seg om to ganger før de kontakter en advokat og går til retten, da dette fort kan bli kostbart, sier Hermansson.

– Våre interne data viser tydelig at flyselskaper som easyJet ignorerer krav til de ser at vi er villige til å gå til retten på vegne av passasjerene. I 2017 har easyJet samlet opp en total gjeld på over 120 millioner euro i kompensasjon for forsinkede og kansellerte fly, og dermed er de verst i klassen, sier landssjefen i AirHelp.

Kun advokater når frem

Flyselskaper som bevisst utsetter utbetalinger eller på annen måte bryter regelverket EC261 for erstatningsutbetaling, bør sanksjoneres, mener Andreas Hermansson i AirHelp.

– Få passasjerer kjenner sine rettigheter, noe som har gjort det enklere for flyselskapene å nekte utbetalinger. Dermed kan man ikke ta avslag fra selskaper som easyJet seriøst uten å sjekke nøye hvilke årsaker som ligger bak forsinkelsene. Mange flyselskap sier at de samarbeider med forbrukermyndigheter, noe som er bra, men realitetene er at noen flyselskaper ikke utbetaler før man setter inn direkte juridiske tiltak, avslutter landssjef for AirHelp i Norge, Andreas Hermansson i en pressemelding.

Ikke alle svikter

Mange flyselskaper er generelt sett flinke til å håndterer innkommende krav, og på denne listen finner vi selskaper som SAS, KLM og United Airlines. Dette er eksempler på selskaper som setter kundetilfredshet høyere med en gjennomsnittlig responstid på under 10 dager.

Flere relaterte saker finner du HER,  HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(kilde: travelmarket.dk)

Dansk Flyprisindex – Uge 16 2024

(fotokilde: goturkiye.com)

Utenfor allfarvei i Tyrkia: Dra på roadtrip langs Antalyakysten

(Foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo skjærtorsdag 28. mars 2024

(Foto: William Bout på Unsplash )

Hvordan planlegge ferien med barn med bil? Hva du bør vurdere når du planlegger ruten. Fritid for barn i bilen

(Bildekilde: Amadeus)

Bærekraftig drivstoff – hvilken rolle spiller det for avkarboniseringen av luftfarten?