logo-white

Ekspedisjonsskipet MS Fram skal totaloppgraderes

Hurtigrutens ekspedisjonsskip ska gjennom en total forvandling etter over et tiår med seilinger i noen av verdens mest spektakulære farvann. Med kjempeoppgraderingen vil rederiets mest kjente ekspedisjonsskip fremstå som helt nytt.

Ny Corner Suite (Copyright: Hurtigruten)

MS Fram vil etter totaloppgraderingen våren 2020 fremstå som helt nytt  skip – med nye suiter og lugarer, mer miljøvennlige motorer, og en full oppgradering av alle fellesarealer, inkludert nye restauranter, barer og et høyteknologisk Hurtigruten Science Center.

– Den originale Fram var det mest kjente skipet av sin tid, og flyttet grensene i polarekspedisjonenes gullalder. Hurtigrutens MS Fram er spesialbygget til å videreføre denne arven. Med denne oppgraderingen vil hun fortsette å sette standarden og sprenge grenser for bærekraftige naturopplevelser, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

Slik blir de nye lugarene (Copyright: Hurtigruten)

MS Fram er spesialbygget for polare farvann. I tillegg til spektakulære opplevelser i Antarktis og arktiske områder som Svalbard, Grønland og Nordvestpassasjen, tar skipet også med seg gjester fra hele verden til varmere farvann som Karibien og Sør-Amerika.

Les flere saker om MS Fram HER og om explorerturisme HER

Det nye nye høyteknologiske Science Centeret vil ligge på dekk fire (Copyright: Hurtigruten)

Slik blir nye MS Fram – område for område: 

Alle lugarer og suiter totalrenoveres, med lyst og moderne interiør preget av skandinaviske naturmaterialer som granitt, eik, bjørk og ull. Flere suiter akterut har private balkonger, med spektakulær utsikt.

Hovedrestauranten forvandles til Restaurant Aune – Hurtigrutens nye restaurantkonsept for den stadig voksende flåten av ekspedisjonscruiseskip.

Restauranten er oppkalt etter skipshandler T. Aune, og skal servere frokost, lunsj og middag i en sosial og uformell skandinavisk atmosfære.

Restaurant Lindstrøm / Aune Main Dining (Copyright: Hurtigruten)

MS Fram vil få en helt ny spesialrestaurant. Restaurant Lindstrøm har fått navn etter polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som var polarheltenes foretrukne kokk på de mest kjente ekspedisjonene. Rettene vil hente inspirasjon fra tradisjonell norsk matlaging, samtidig som de får en moderne vri, både til frokost og middag.

Hurtigrutens nye høyteknologiske Science Center skal bygges forut på dekk 4. I tillegg til forelesningssaler vil edutainment-området få det siste innen høyteknologiske verktøy som berøringsskjermer, forskningsutstyr og andre interaktive hjelpemidler. Dette blir Expedition teamets hovedkvarter, og stedet der gjester og mannskap møtes for å få en dypere forståelse for områdene MS Fram utforsker.

Explorer Lounge & Bar (Copyright: Hurtigruten)

Panoramasalongen Qilak totalrenoveres og gjenoppstår som Explorer Lounge & Bar – med håndlagde drinker og skipets råeste utsikt gjennom enorme panoramavinduer på tre sider.

MS Fram vil dessuten gjennomgå store tekniske oppgraderinger under verftsoppholdet, inkludert en større miljøoppgradering av motorene (til såkalt Tier 3).

– Vi tar med gjestene våre der større skip ikke kommer til. Jeg har alltid brukt ferier og fritid på opplevelser og reiser, og forstår hvor viktig det er med en ekspedisjonsbase som er trygg, komfortabel, fleksibel og samtidig tilbyr gjestene våre den helt unike Hurtigruten-opplevelsen, sier Skjeldam.

Flere nyheter og artikler om Hurtigruten finner du HER

Fra “hjørnesuiten” Corner Suite (Copyright: Hurtigruten)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(foto: ©otoerres)

Vårens røde dager – slik får du maks ut av fridagene

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

(Bilde/illustrasjon: apollo reiser)

Apollo lanserer nye reiser til «Destinasjon Ukjent»

Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport har 52 moderne og fleksible møterom (Foto: Radisson Hotel Group)

Erfaren hotelldirektør vender tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen