Hvis meklinga i bussoppgjøret ikke fører fram, vil kystbussen mellom Kristiansand — Stavanger — Bergen, Flybussen i Stavanger, Bergen, Trondheim og all busstransport for OSL på Gardemoen og bussene mellom Gardermoen og hotellene bli tatt ut i streik. I tillegg vil all rutekjøring i Trondheim sentrum og Norgesbuss sine ruter på Østlandet, bli tatt ut. Dette betyr at over 1 500 ansatte kan bli tatt ut i streik fra arbeidstidens start 5. mai 2016. Dette har i dag blitt meddelt Riksmekleren.

Meklingen i bussoppgjøret starter tirsdag 3. mai kl. 10.00, og partene har frist til kl. 24.00 onsdag 4. mai med å komme fram til en løsning.

Arbeidsgiver bryter inngåtte avtaler

– Vi har ikke fått noe seriøst økonomisk tilbud. Arbeidsgiverne løper fra enigheten vi har hatt siden 2007 om at bussjåførene skal ha en lønn på linje med industrien. Videre kunne vi ikke være med på arbeidsgivernes krav som vi mener vil sette trafikksikkerheten i fare både for sjåførene, passasjerene og andre som ferdes på veiene, sier 2. nestleder Dag-Einar Sivertsen i Norsk Transportarbeiderforbund.

Les også: Forventet flykaos neste uke 

Sivertsen er også svært skuffet over arbeidsgivernes holdninger som han mener undergraver forhandlingsinstituttet. Det kan ikke være slik at tarifforhandlinger bare er et spill for galleriet for å flytte oppgjør inn i mekling.

Disse bedriftene vil bli tatt ut i streik fra arbeidstidas begynnelse 5. mai hvis det ikke blir meklingsløsning:

Tide Buss AS avd Turbil Bergen
Tide Buss AS avd Turbil Haugesund
Boreal Travel AS avd Hafrsfjord
Boreal Travel AS avd Kristiansand
Nettbuss AS avdeling Gardemoen
Unibuss Ekspress AS
Trønderbilene AS avdeling Trondheim
Tide Buss AS avdeling Midtnorge
Nettbuss AS avd Sorgenfri
Nettbuss Travel AS avd Trondheim
Drangedal Bilruter
Norgesbuss AS (Østlandet)

Kommentarer