Las Vegas vil fra januar 2021 tilby besøkende transport med en elektrisk «people mover» i underjordiske tunneler, slik at de skal komme seg lettere rundt på Las Vegas Convention Center, underholdningsmetropolens store konferanseområde.

Las Vegas - LVCVA - People Mover - tesla - Elon Musk - People Mover
Slik blir “The People Mover” i Las Vegas (LVCVA/The Boring Company)

Den nye høyteknologiske «on demand»-tjenesten får i utgangspunktet tre stasjoner under konferanseområdet. Passasjerer velger selv når de vil reise, og de slipper å følge noen rutetabell.

I dag tar det omtrent 45 minutter å gå fra den ene enden av til den andre i Las Vegas Convention Center. Med de nye transportmidlene vil turen ta mindre enn to minutter.

De helelektriske Tesla-kjøretøyene kan frakte fra tre til 16 personer, og ifølge beregninger vil minst 4400 passasjerer kunne reise i timen. I stedet for å følge en rutetabell vil passasjerene kunne trykke på en knapp for å bestille et kjøretøy.

LVCVA og Elon Musks The Boring Company begynte i midten av november arbeidet med den underjordiske «people mover» tjenesten til 53 millioner dollar (ca. 485 millioner kroner) på Las Vegas Convention Center.

Hvis alt går som det skal, vil den første tunnelen være ferdig i januar 2020, den andre i mars 2020 og alle de tre stasjonene i juli 2020.

Hele systemet forventes å åpne i januar 2021 og vil i fremtiden kunne utvides til hele byen og The Strip, og dermed gi turister og lokalbefolkningen flere transportalternativer enn de har i dag.

Flere saker om Las Vegas finner du HER

Nettsidene til The Boring Company og Las Vegas finner du HER og HER

Kommentarer