Elma Arts Complex Luxury Hotel ligger i den historiske landsbyen Zichron Ya ’ akov, nord for Tel Aviv ved foten av Karmelberget. Det åpnet for nylig etter lengre tids omfattende renovasjoner.

Elma Arts Complex Luxury Hotel (bildekilde: goisrael.com)

Hotellet og det restaurerte området, befinner seg i et 28 hekter frittliggende område med fantastisk utsikt til Middelhavet. Den opprinnelige bygningen er tegnet av den israelske arkitekten Jacob Rechter, som vant Israel Prize i 1972 arbeidet med hotellet.

I dag, etter åtte års planlegging og bygging, og med hjelp av arkitektens sønn, som også er arkitekt, Amnon Rechter, utstråler hotellet visjonen til hotellets beskytter, Lily Elstein, som er en kunstsamler og mesen til unge artister.

De opprinnelige rommene ble nydesignet for å skape 38 nye gjesterom og en gruppe på 22 hytter som fremstår som et ekstra “nabolag”. På hotellets kvalitetsrestaurant er alle de kulinariske opplevelsene kosher. Der er også et luksus-spa med åtte behandlingsrom, et svømmebasseng, et treningsstudio og en hammam i tyrkisk stil.

Men det virkelige trekkplasteret til Elma Hotel er kultursenteret, som inneholder en 450 seters konserthall med et unikt pipeorgel og tre romlige gallerier på 750 kvadratmeter. Videre finnes CUBE Hall for musikk, teater og dans, som er et intimt rom for 150 gjester med mange forskjellige og fleksible seteanordninger.

Galleriet ble bygget for å vise samtidskunst, spesielt skulptur og maleri, og vil fungerte som et nytt utstillingsområde for israelsk kunst. Den omfattende samlingen med kunstverk er utstillet i både hotellets offentlige områder og i hotelrommene.

Elmas offentlige områder ble nydesignet med rene og klassiske linjer, noe som gir den perfekte rammen for en kunstutstilling. Det opprinnelige gulvet er restaurert og fremstår nå med en kombinasjon av ubehandlet Atzmon-stein og bred terrazzo, hvor uttrykket minner om lokale tradisjonelle teppemønstre. Loftet i hallen fra inngangen til konserthallen, inkorporerer bølgemønsteret på bygningens fasade, som er hotellets kjennetegn. Resepsjonen ser ut som et stort svart piano i metall.

Les også: New York Times lister boutiquehotellet Villa Brown Jerusalem

Les flere relaterte saker om Israel HER — Det israelske turistkontorets nettsider finner du HER

Kommentarer