Emirates kjøper 40 Boeing 787-10 Dreamliner til en verdi av 15.1 milliarder US-dollars. Avtalen ble offentliggjort under Dubai Airshow 2017. Første fly vil bli levert i 2022.
 

Emirates bestiller 40 Boeing 787-10 Dreamliner. (Illfoto: Boeing/EK)

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreleder og administrerende direktør for Emirates Group og Emirates Airline signerte milliardkontrakten  med Boeing Commercial Airplanes President and CEO, Kevin McAllister, under åpningsdagen av Dubai Airshow 2017. Tilstede var blant annet HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater, samt statsoverhode i Dubai.

 
– Emirates’ bestilling i dag vil bli levert fra 2022 og godt inn på 2030-tallet. Noen av disse vil benyttes til utskiftninger for å sikre at vi har en ung og effektiv flåte, andre vil styrke vår fremtidige nettverksvekst. Vi ser 787-modellen som et fint tilskudd til vår 777 og A380-flåte, for å gi oss økt fleksibilitet til forhold til å betjene en større bredde av destinasjoner i tråd med utvikling av vårt globale nettverk, fortalte Sheikh Ahmed, og la til:
 
– Emirates strategi har alltid vært å investere i de mest avanserte og effektive flyene, og demme bestillingen reflekterer det. Kunngjøringen demonstrerer også vår selvsikkerhet for fremtidig luftfart i De forente arabiske emirater og regionen rundt.
 
– Vi er glade for at Emirates har valgt Boeing 787-10 Dreamliner til å styrke deres flåteutvidelse og fremtidig vekst. Dette er et fly som vil sette en ny økonomisk standard i den kommersielle luftfarten når den første går i drift neste år. Emirates´annerkjennelse og bestilling av 787 Dreamliner utvider vårt langvarige partnerskap og vil bidra til mange jobber i USA, sa Kevin McAllister.

Kommentarer