Emirates har tilbakebetalt over fem milliarder AED (Emiratarabisk dirham) som tilsvarer over 12 milliarder norske kroner, i koronarelaterte tilbakebetalinger til nå. Dette er et stort innhugg i saksmengden og svarer på flyselskapets lovnad til de kundene som har ventet på å få pengene sine tilbake.

Emirates Boeing 777-200LR har plass til 38 passasjerer i Business Class og 264 i økonomiklasse (Foto: Emirates Airline)

Mer enn 12 milliarder norske kroner er tilbakebetalt siden mars, noe som tilsvarer 90 prosent av flyselskapets etterslep av saker. Dette inkluderer alle henvendelser fra kunder over hele verden til og med juni, bortsett fra noen få saker som trenger videre manuell gjennomgang.

Siden pandemien kom, har Emirates investert i ekstra ressurser for å kunne øke kapasiteten på denne typen arbeid. Flyselskapet jobber også kontinuerlig med sine industripartnere for å kunne legge til rette for tilbakebetalinger til de kundene som har booket sine Emirates-billetter gjennom reisebyrå. Dette inkluderer også muligheten til direkte behandling av saker gjennom det globale bookingsystemet (GDS).

– Vi har forståelse for at hver enkelt sak som venter er en for mye for våre kunder. Vi er dedikert til få unna den enorme mengden refusjoner som kom inn på grunn av pandemien. De fleste sakene er enkle å få gjennom systemet, men det er noen saker som krever litt mer tid for vårt kundeteam å manuelt gå gjennom og sluttføre. Vi er svært takknemlige for våre forståelsesfulle kunder som er tålmodige med oss, sier Sir Tim Clark, President i Emirates Airline.   

Emirates har satt i verk en rekke industriledende initiativer for at passasjerene kan reise trygt på deres stadig økende rutenettverk, fra krav om negativ koronatest, til bruk av munnbind, håndsprit og andre tiltak gjennom alle steg av reisen, til gratis Covid-19 forsikring om du skulle bli smittet på reise, i tillegg til fleksible bestillingsregler.

Flyselskapet flyr per i dag til over 80 byer verden over. Det er mulighet for en stop-over i Dubai som har åpnet for både forretningsfolk og turister. Alle som skal reise inn i landet må vise til negativ test.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer