Flyselskapet Emirates markerer kvinnedagen 8.mars med å vise frem det kvinneeksklusive flymannskapet som er ansvarlige for fraktflyvninger mellom seks byer på tvers av fire kontinenter.

To flykapteiner: Heather Wolf fra Canada, Ellen Roz fra USA og first officer Heidi McDiarmid fra Australia (Foto: Emirates Airline)

Kvinner bidrar i høy grad til den globale luftfartsindustrien, og bidrar dermed til å muliggjøre global eksport og import til fjerntliggende områder gjennom internasjonal handel. I anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars fremhever Emirates et av de mange aspektene der kvinner i luftfartsnæringen påvirker lokaløkonomier og liv på tvers av landegrenser.

Emirates har publisert en video som følger et flymannskap bestående av kun kvinner, som flyr et fraktfly med flere landinger på tvers av fire kontinenter på Emirates SkyCargos Boeing 777-fraktfly.

Kaptein Ellen Roz fra USA og førstesjef Heidi McDiarmid fra Australia flyr opp mot 30 000 km på 10 dager, fordelt på fem fraktflyvninger fra Frankfurt til Mexico City og videre til Quito, Aguadilla, Amsterdam og til slutt retur til Dubai. På denne omfattende reisen transporteres over 300 tonn last, bestående av blant annet friske blomster, frukt og legemidler. Kaptein Heather Wolf fra Canada fikk ansvar for å fly ruten fra Frankfurt til Mexico City.

Emirates - kvinnelig flybesetning - Fraktfly
Kaptein Ellen Roz og first officer Heidi McDiarmid i cockpiten (Foto: Emirates Airline)

Dette er kvinnene i Emirates

Kvinner utgjør mer enn 40 prosent av alle ansatte i Emirates, og de fleste jobber i kabinbesetningen. Emirates’ kvinnelige piloter dekker totalt over 30 nasjonaliteter og et aldersspenn fra 23 til 62 år.

Kvinner fra over 160 nasjonaliteter, inkludert mer enn 1100 kvinner fra De forente arabiske emirater, er ansatt i Emirates Group som kabinbesetning, ingeniører, flyvedlikehold og dekor, catering, frakt og bakkemannskap, service, drift, salg, kundeservice, billettkontor og en rekke lederroller på tvers av selskapets forretningsområder.

– Fra starten av har Emirates’ suksesshistorie i stor grad blitt drevet takket være det harde arbeidet og talentet til våre kvinnelige ansatte på tvers av alle våre forretningsfunksjoner. I anledning den internasjonale kvinnedagen feirer vi kvinners enorme prestasjon, ikke bare i Emirates, men i hele den globale luftfartsindustrien. Vi er glade og stolte over at våre multinasjonale kvinnelige ansatte går i front når de kobler sammen mennesker, gods og destinasjoner i verden. De er forbilder som oppfordrer kvinner og jenter overalt til å forfølge karrierer innen luftfart, sier Abdulaziz Al Ali, konserndirektør for HR i Emirates Group.

Emirates - kvinnelig flybesetning - Fraktfly
Kaptein Roz og first officer McDiarmid på flytrappa (Foto: Emirates Airline)

Emirates feirer også dagen med de reisende om bord. For å anerkjenne den internasjonale kvinnedagen har Emirates’ prisbelønte underholdningssystem, ice, lansert en egen kategori med over 120 filmer regissert eksklusivt av kvinner.

Les også: Emirates hyller kvinnelige filmregissører

Filmene inkluderer Hollywood-filmer som Charlie’s Angels regissert av Elizabeth Banks; Mamma Mia! av Phyllida Lloyd; og Oscar-vinnende filmer som The Hurt Locker av Kathryn Bigelow og Lost in Translation av Sofia Coppola.

Kategorien inneholder også fremmedspråklige filmer som Shonali Boses The Sky is Pink og Haifaa Al-Mansours’ Wadjda.

75 tonn blomster

Emirates kommersielle ruter som frakter passasjerer går nesten alltid tur-retur Dubai. Emirates’ fraktflyvninger er dedikert til å transportere last hvor en flyvning kan dekke flere destinasjoner via ruter som går over flere dager. Dette gir ekstra fleksibilitet i driften, samt mulighet for rask og effektiv frakt av lasten fra der den produseres og frem til andre marked.

I tillegg flyr Emirates’ fraktfly også til destinasjoner som ikke dekkes av passasjerfly. Emirates flyr for eksempel til Ecuador, et av de største blomsterproduserende landene i verden, kun for frakt.

Emirates’ fraktfly frakter friske snittblomster fra Quito til Amsterdam via Aguadilla, Puerto Rico. På denne måten sikrer Emirates at blomstene blir transportert raskere fra Ecuador til Nederland, enn om flyet måtte via Dubai og deretter fortsatt videre til Amsterdam.

Emirates - kvinnelig flybesetning - Fraktfly
Foran et av Emirates Boeing B777F fraktfly (Foto: Emirates Airline)

Over 75 tonn friske blomster ble fraktet fra Quito til Aguadilla og fra Aguadilla til Amsterdam, på flyvningene til kaptein Roz og førstestyrmann McDiarmid. Emirates’ fraktfly fra Quito skaper en direkte rute for eksport for den ecuadorianske blomsterindustrien til Amsterdam, verdens største blomsterdistribusjonssenter. Dette støtter den lokale økonomien i Ecuador, samt bidrar til å skape arbeidsplasser til over 100 000 mennesker som jobber i landets blomsterindustri.

Fraktflyvninger åpner også for rask transport av varer som medisiner fra stedene der de blir produsert til pasienter som har behov for dem. Nærmere 10 tonn verdifulle legemidler ble fraktet på flyvningene fra Frankfurt til Mexico City som ble håndtert av de tre kvinnelige pilotene.

Emirates SkyCargo drifter fraktflyvninger til over 40 destinasjoner i hele verden hver uke. I tillegg dekker Emirates’ Boeing 777-fraktfly også en rekke charteroppdrag på forespørsel fra kunder for å levere en rekke varer fra store maskiner til avlastningsmateriell. I 2019 drev Emirates SkyCargo over 300 chartervirksomheter globalt.

Flere saker om Emirates finner du HER

Kommentarer