I cockpit eller som en del av kabinpersonellet, på rullebanen eller i hangaren, i serviceavdelingen eller på hovedkontoret i Dubai – som ansatte i stillinger på tvers av hele virksomheten, er Emirates’ kvinnelige medarbeidere viktige bidragsytere til verdens største flyselskap sin suksesshistorie.

Hos Emirates finnes det kvinner i alle typer jobber – fra kapteinsetet på Airbus A 380 til hangargolvet (bildekilde: emirates airline)

Flyselskapet Emirates har derfor laget en video for å feire sine kvinnelige ansatte, som utgjør over 40 prosent av virksomheten.

Emirates Group har alltid satset på en mangfoldig arbeidsstyrke, og i dag besettes mer enn 1100 forskjellige arbeidsroller i konsernet av kvinner. Stillingene dekker viktige operasjonelle, kommersielle og forretningsmessige funksjoner.

I tillegg til roller som kabinpersonale og piloter, jobber kvinner også i en rekke tekniske stillinger, blant annet innen ingeniørfaget, som bakkemannskap og med lasteoperasjoner.

Kaptein Nevin Darwish fra Egypt og styrmann Alia Al Muhairi fra De forente arabiske emirater flyr Emirates Airbus A 380 (bilde EK)

Kvinner danner over 40 prosent av arbeidsstyrken i Emirates Group og består av rundt 160 forskjellige nasjonaliteter, inkludert over 1100 UAE statsborgere.

Kvinnelige medarbeidere er også representert på alle ansiennitetsnivåer innenfor konsernet, blant annet i mellom- og toppledelse. Over en femtedel av kvinnene som arbeider i Emirates har jobbet i flyselskapet i 10 år eller lenger.

– I anledning den internasjonale kvinnedagen vil vi gjerne takke alle våre kvinnelige ansatte for deres engasjement, profesjonalitet og for deres betydelige bidrag til Emirates’ suksess. Vi er veldig stolte av våre talentfulle og lidenskapelige kvinnelige kolleger. Vi vil fortsette å skape et miljø som fremhever profesjonelle ferdigheter og tilrettelegger for karrierevekst for kvinner innen luftfartsindustrien, forteller Abdulaziz Al Ali, Executive Vice President of Human Resources hos Emirates Group.

Les også: Emirates setter kvinnene i sentrum med komplett kvinneteam på Airbus A380 til San Fransisco (video)Emirates fremhever sine kvinnelige ansatte den 8. mars (video)

Flere saker om Emirates finner du HER

Rundt 40 rosent av arbeidstyrken til Emirates er kvinner fra hele 160 nasjoner. Blant disse finne sdet 100 fra hjemlandet UAE – De Forente Arabiske Emirater (bildekilde: emirates airline)

Kommentarer