Flyselskapet Emirates har skrevet intensjonsavtale om kjøp av ytterligere 36 nye Airbus A 380. Selskapet har idag 101 fly av denne typen, samt 41 pluss 36 i bestilling.

Den nye business class på Emirates Airbus A 380 (Bilde: EK)

Emirates fortsetter satsingen på Airbus A 380 – også kalt “superjumboen” . Torsdag den 18. januar signerte selskapet en intensjonsavtale med flyprodusenten Airbus. Denne  omfatter levering av 20 “Superjumboer” med opsjon på ytterligere 16 maskiner. Avtalen skal være verdt 16 milliarder dollars og flyene skal leveres fra 2020 og utover, melder selskapet på Twitter.

Styreformann og konsernsjef i Emirates Airline og Emirates Group, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, understreker at flytypen betyr mye for selskapet.

– Flyene egner seg godt til de ulike flyvningene som ligger innenfor vårt brede destinasjonsnettverk, og vi får gode tilbakemeldinger fra kundene våre om at de trives godt ombord. Teknologien og utformingen av A380 gir også rom for kreative løsninger, og vi vil jobbe tett sammen med Airbus for å kunne gi passasjerene våre de beste reiseopplevelsene ombord.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreformann og konsernsjef i Emirates og John Leahy fra Airbus signerer avtalen (bildekilde: emirates airline)

– Jeg vil gjerne takke Emirates, Sheikh Ahmed, Tim Clark and Adel Al-Redha for at de fortsetter å støtte A380. Denne nye bestillingen sørger for at Airbus kan fortsette å produsere A380 i minst ti år til, sier COOC i Airbus, John Leahy.

Det er både GE og Rolls-Royce motorer i Emirates’ A380-flåte i dag, og selskapet har enda ikke bestemt hvem som skal levere motorkraft til de nye flyene.

Emirates er idag verdens suverent største operatør av Airbus A 380 med en flåte på 101 maskiner, samt ytterligere 41 fly i bestilling. Med dagens kontrakt vil Emirates totalt råde over  178 “Superjumboer” til en samlet verdi av 60 milliarder dollars.

Les flere saker om Emirates HER og om Airbus A 380 HER 

Emirates har per 18. januar 2018 totalt 101 Airbus A 380-maskiner og ytterligere 41 pluss 36 i bestilling (EK)

Kommentarer